Öğrenci Kariyeri Banner

Pepsi'den 10 Yılın Ardından Şaşırtan Karar!

Pepsi'den 10 Yılın Ardından Şaşırtan Karar!

Pepsi, 10 yılın ardından Super Bowl devre arası gösterilerine sponsor olmayı sonlandırıyor. Pepsi’nin kararında televizyon izleyicisinin azalması ve medya harcamalarında dijitale odaklanma planı etkili oldu.

İçecek devi Pepsi, 10 yıldır sürdürdüğü Super Bowl devre arası gösterisi sponsorluğunu sonlandırdı. Devre arası gösterisi sponsorluğunun noktalanmasına karşın Pepsi; televizyon, dijital, sosyal medya gibi mecralardaki pazarlama faaliyetleriyle NFL’in resmî içecek sponsoru olmayı sürdürecek.

Marka NFL oyuncuları ve takımlarıyla işbirliklerine de devam edecek.

2015'te 20,7 Milyon İzleyiciye Ulaşmıştı

Pepsi tarafından yapılan açıklamada işbirliğinin sonlandırılmasının, eşsiz müzik ve eğlence deneyimini, müşteriler günümüzde neredelerse ve gelecekte de nerede olacaklarsa orada sunmaya yönelik geniş çerçeveli stratejik değişimin yansıması olduğu ifade edildi.

Super Bowl devre arası gösterisinin yılın en çok konuşulan müzik organizasyonu olduğunu ve reklamverenlere devasa boyutlardaki canlı izleyici kitlesine ulaşma olanağı sunduğunu söyleyen bir NFL sözcüsü, önümüzdeki Super Bowl’un devre arası gösterisi sponsorluğu için şirketlerden yoğun talep olduğunu da belirtti.

Pepsi’nin son Super Bowl devre arası gösterisi Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige ve Kendrick Lamar’ı ağırlamış ve 103,4 milyon kişi tarafından izlenmişti. Pepsi sponsorluğundaki gösteriler 2015 yılında 120,7 milyon izleyiciyle zirveye ulaşmış, en düşük izleyici ise The Weeknd’in sahne aldığı 2021 yılında 96,7 milyon olmuştu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.