Öğrenci Kariyeri Banner

Pandeminin 4 Yeni Normali

Pandeminin 4 Yeni Normali

Türkiye'deki ilk tespit edilen COVID-19 vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart günü açıklandığından beri bir değişim süreci içerisindeyiz. Gün geçtikçe eski normallerimiz geride kalıyor ve kendimize yeni normaller ediniyoruz. Hatta eski normal alışkanlıklarımızı garipseyecek düzeydeyiz. Bu yeni normalleri edinirken en önemli nedenimiz COVID-19'dan kendimizi korumak. 

İşte pandeminin 4 yeni normalini sizlere sunuyoruz. 

1. Sosyal Mesafe 

sosyal mesafe-pandeminin yeni 4 normali

Artık en yakınlarımızla bile sosyal mesafeyi korumak zorundayız. Eskiden olan, en yakın arkadaşımızı gördüğümüzde ona sarılma hissi yerini kendi mesafemizi korumaya bıraktı. Ayrıca sosyal mesafesine dikkat etmeden duran iki insan gördüğümüzde garipsemeye başladık. 

Film veya dizi izlerken, bazı sahnelerde, kalabalık insan topluluğunu bir arada gördüğümüz zaman, bir zamanlar diğer insanlar ile bu şekilde iletişim halindeydik diye düşünüyoruz. Eski konser kayıtlarını izlerken hüzünleniyor ve ne zaman bir araya geleceğimizi düşünüyoruz. 

2. Maske Takmak 

maske takmak - pandeminin yeni 4 normali

Pandemi sürecinde maske takmak yeni normalimiz haline geldi. Şimdilerde maske takmayan insanlar gördüğümüzde onları uyarma ihtiyacı hissediyor ve bunu bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz.  

En temel ihtiyacımızı almak için bile dışarı çıktığımızda maske takmak zorundayız. Bu durumun önceden asla normal olamayacağını düşünürdük. Şimdi mahalle bakkalına giderken bile maskemizi takmak ve gerekli olan tüm pandemi kurallarına uymak zorundayız.  

3. Online Eğitim 

online eğitim - pandeminin yeni 4 normali

Online eğitimin anlamını ve işleyişini bilmeyen genç, yaşlı ve çocuk kalmadı. Herkes bu süreçte bu eğitim şeklinin bir parçası oldu. Kimileri torunlarını veya çocuklarını bu şekilde eğitim alırken gördü, kimileri ise bizzat bu sürecin içerisinde yer aldı. Online sınavlara girdik, internet bağlantısı sorunları yaşadık ve çeşitli online eğitim kazalarına şahit olduk.  

4. Dijital Alışveriş 

dijital alışveriş - pandeminin yeni 4 normali

Artık markete gidip kendi meyve ve sebzemizi almak, market sırasına girmek yerini alternatifine bıraktı, kargo yolu gözlemeye.  

En ufak şeyi bile dijital market veya mağazalardan sipariş ediyoruz. Bu nedenle de gün içinde gördüğümüz tek yabancı yüz ise bir kargo çalışanı yüzü oluyor. Eve günde bir kez kargo gelmediği zaman ise garipsiyoruz. Kargo çalışanlarına bu süreçte ne kadar teşekkür etsek az.  

 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.