Öğrenci Kariyeri Banner

Pandemiden Sonra Kesinlikle Gitmeniz Gereken Ülke: İsviçre

Pandemiden Sonra Kesinlikle Gitmeniz Gereken Ülke: İsviçre

İçinde bulunduğumuz karantina koşullarının bir an önce bitmesini hepimiz istiyoruz. Hatta o kadar çok istiyoruz ki kendimize gezecek yeni yerler, yiyecek yeni yemekler, keşfedilecek ülkeler arıyoruz ve bir an önce hepsini yapmak istiyoruz. Eğer aklınızda İsviçre hakkında biraz ya da hiç denilecek kadar az bilgi var ise bu yazıyı okuduktan sonra kesinlikle gitmek isteyecek hatta hayranı olacaksınız.

Şimdi İsviçre’yi 10 maddede daha iyi tanıyalım;

   1- Yaşam kalitesi endeksinde “yaşanılacak en iyi ülke”

yaşam kalitesi

Refah seviyesinin çok yüksek olduğu, insan sayısının az yeşil alanın bol olduğu tabiri caiz ise cennet gibi bir ülke olan İsviçre; insanlarının sıcak kanlılığı, misafirperverliği ve tarihi ile gelenleri adeta büyülüyor.1815 tarihinden beri tarafsızlık politikasını uygulamaya özen gösteren en eski ülkedir. Hal bu durumda olunca ülkede savaş anlamında bilinen çok az kanıt olduğu için bu durum halkın da mutluluğunu nesillerce aktarmasına sebep olmuştur. Üstelik kişi başına düşen gelir, yaşam koşulları ve eğitimdeki kalitesini de göz önüne alınca son 5 yıldır yaşanılacak en iyi ülkeler kategorisinde 1. sırada yer almaktadır.

   2- Alpler, Jura Dağları ve İsviçre Platosu arasında kalan Batı Avrupa Ülkesi

dağ

Coğrafi bakımdan AB ülkesine sanılsa da dahil olmayan hatta kendine has para birimi (CHF) olan İsviçre, kartpostallarda gördüğümüz o meşhur dağlara sahip. Gidenin bir daha gitmek isteyeceği bu dağlara üstelik isterseniz günübirlik turlara katılıp gezebilir, isterseniz de dağlardaki otellerde konaklayabilirsiniz.

   3-Kendisi küçük olmasına rağmen keşif severler için adeta cennet

bern

Başta başkent Bern olmak üzere 26 kantonunda da geçmişin izlerini barındıran adeta tarih kokulu bir ülke denilebilir. Katedral, kilise, müze, opera gibi yapıların heybetli ve görkemli oluşları adeta göz büyülemektedir.  Bunun yanı sıra önde gelen şehirlerinden biri olan Zürich, alışveriş severler için biçilmiş bir kaftan. Her kitleye hitap eden alışveriş mağazaları şehrin bir sokağını boylu boyunca doldurmaktadır. 

   4-Almanya, İtalya, Avusturya, Fransa ve Lihtenştayn ülkeleriyle komşu

isviçre harita

Schengen vizesi isteyen İsviçre, bu şekilde sizlere komşu ülkelerini de kolaylıkla gezip görebilme imkanı sunmaktadır. Üstelik bu yerlere ülkenin belirli noktalarından kalkan trenler ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken pasaportunuzu alıp gideceğiniz yeri seçmek:)

   5-Birden fazla ulusal dile sahip ender ülke

bayrak

İsviçre 4 ulusal dile sahip olan dünyanın ender ülkelerinden biridir. Dil ve kültür açısından dört farklı bölgeye ayrılan İsviçre’de; Almanca, İtalyanca ve Fransızca konuşuluyor olup Romanca ise kırsal yerleşimlerde konuşulmaktadır. Halkın çoğunluğunun Almanca konuşmasına rağmen %60’ı İngilizceyi yeterli seviyede konuşabilmektedir.

   6-Toplu taşımada kullanılan tren ve otobüs hatları

ulaşım yolları

Ülkenin doğal güzelliklerini görebilirken her yere kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz trenler ve otobüsler mevcuttur. Yaşlılara ve çocuklara ulaşım bedava sağlanmakta olup, saatlerinde asla aksaklık yaşamayan trenleri çalışan halk dahil olmak herkes tarafından kullanmaktadır. Üstelik dağa çıkmak isteyenlere de güzel bir deneyim sunan, uzun süreli lüks trenler mevcuttur.

   7-Peynir ve çikolata cenneti

çikolata peynir

Dağlarındaki ineklerin sütleriyle yapılan çikolata ve peynirlerinin tadını bir yiyen bir daha yemek isteyecek derecesinde olduğunu herkes duymuştur. Peynirdeki çeşitliliği ve çikolatadaki eşsiz tatları ile yemekleri de son derece lezzetli olup fiyatları biraz el yakmaktadır.

   8-Çakı, Bıçak, Saat ürünlerinde adını tüm dünyaya duyurmuş

çakı

Her derde deva çakıları, keskin bıçakları ve lüks marka saatlere sahip olan İsviçre fiyatları bizlere göre biraz pahalı olsa da kullanım açısından çok kalitelidir.

   9-Festivallerin her mevsimde yapılması

festival

Hemen her mevsimde kendine has festivalleri olan ülke, ambiyansı ile büyülerken siz ve sevdiklerinize unutamayacağınız anılar biriktirmenize neden olur.

    10-Heidi’nin ülkesi

heidi

Her yaşa hitap eden ve herkesin hayatında en az 1 kere izlemiş-okumuş olabileceği Heidi karakterinin hikayesi İsviçre’nin Alplerinde geçmektedir. Günümüzde anısını devam ettiren Heidi kendine has köyü ile turistlerin ilgi çeken yerlerinden biri haline gelmektedir.

Eğer bu yazıdan sonra biraz da olsa fikriniz oluştuysa ilk fırsatta bu güzel ülkeyi gidip görmenizi tavsiye ederim.

 


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.