Öğrenci Kariyeri Banner

Pandemi Sürecinde Pazarlamada Kullanılan Teknolojiler

Pandemi Sürecinde Pazarlamada Kullanılan Teknolojiler

Pandemi sebebiyle hepimiz evlerimize kapandık. Bu süreçte aktif olabilmek için teknolojiden oldukça fazla yararlandığımızı söylemek hiç yanlış olmaz. Hayatımızda kullanmadığımız teknolojiler bu süreçte normalde hiç olmadığı kadar önem kazandı. Bu süreç bizi olduğu kadar pazarlama ve marka yöneticilerini de etkiledi. Sizce, hayatımıza giren bu teknolojiler karantinanın bir parçası olacak kalacak mı, yoksa kalıcı olabilecek mi? Pandemide pazarlamanın gelişmesinde etkili olan teknolojileri sizler için derledik.

Deepfake

Salgın sebebiyle kesintiye uğrayan medya sektöründen çoğu marka deepfake projeler yapmaya başladı. Kısaca özetlemek gerekirse deepfake, yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle ultra gerçekçi, ama sahte, görüntüler oluşturmaya olanak sağlayan bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde fiziksel olarak çekimlerde bulunmadan bir markanın reklam yüzü olmak mümkün. Gelecekte filmlerin veya reklamların evden çıkmadan yapılabileceği düşüncesi hiç de imkansız değil. Bu teknoloji pek çok alanda faaliyete geçecek ve medya sektörünü kökten değiştirecek.

Arttırılmış Gerçeklik

Arttırılmış gerçeklik teknolojisinin koronavirüs dolayısıyla yayılımı hız kazandı. Fiziksel olarak etkileşime geçemediğimizden markalar, tüketicilerin ilgisini çekmek için bu yönteme başvurdular. Öncesinde oyun ve eğlence sektöründe sıkça rastladığımız bu teknoloji artık otomobilden gıdaya kadar pek çok farklı sektör tarafından kullanılmakta. Arttırılmış gerçeklik uygulamaları sayesinde tüketicilere gerçeğe yakın bir deneyim sunan markalar, popülerliğini arttırırken aynı zamanda satışlarını katlıyor.

 

Özgün İçerik

 

 


Yağız Çakmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yağız Çakmak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.