Öğrenci Kariyeri Banner

Özgeçmişlerimizi Hazırladık, Peki Bizi Diğerlerinden Ayıran Ne?: Olmazsa Olmaz 21 Kelime

Özgeçmişlerimizi Hazırladık, Peki Bizi Diğerlerinden Ayıran Ne?: Olmazsa Olmaz 21 Kelime

Kendimizi ne kadar geliştirdiğimizin önemli olduğu kadar bunu nasıl kelimelere döktüğümüz de büyük önem arz ediyor. Özgeçmişimizi hazırlarken doğru ve uygun kelimeleri seçmek işte tam da bu yüzden dikkat etmemiz gereken bir nokta. Eğer diğer adaylar arasından parmakla gösterilerek, etkili bir izlenim bırakmak istiyorsan en etkileyici kelimeleri kullanmakta fayda var.

Bu yazıda, CV'ne ekleyebileceğin ve senin ideal bir lider adayı olduğunu gösterecek önemli kelimeleri bir araya getirdik. Güçlü cümleler içinde kullanıldıklarında CV'n oldukça güçlü görünecektir. 

İlham verici ve lider olduğunu vurgulayan kelimeler

Bir liderde aranan özelliklerden belki de en önemlisi elbette hem öncü hem de ilham verici olmasıdır. İşte bu özelliğe sahip olduğunu göstermek için özgeçmişinde kullanabileceğin ideal kelimeler:

– “Öncülük etmek”
– “Çığır açmak”
– “Dönüştürücü olmak”
– “Yol göstermek”

Finansal konuları yönetebildiğini gösteren kelimeler

İşverenler lider pozisyondaki çalışanlarına finansal konularda da güvenebilmek isterler. Azalıp artan bütçeler arasında sabit kalan en önemli şey yönetim gücüdür. İşverene maddi konularda becerikli olduğunu gösterebileceğin belli başlı kelime grupları ise şöyle:

– “Maliyet düşürme”
– “Paraya çevirme”
– “Bütçelendirme”
– “Yatırıma dönüştürme”
– “Büyüme”

Motivasyon sahibi olduğunu gösteren kelimeler

Başarılı bir liderin önemli özelliklerinden biri de moyivasyon sahibi olmasıdır. Gün içinde karşılaşılan olumsuz gelişmeler karşısında her zaman modunu yüksek tutmalı ve işin bu olumsuzluktan etkilenmemesini sağlamalısın. Bir nevi motivasyon kaynağı olmalıısn. Elbette bunu özgeçmişinde de açıkça ortaya koymalısın. Bu kelimeler motivasyon ustası olduğunu belirtmen için:

– “Koçluk yapmak”
– “Mentorluk”
– “Destekleme-desteklenme”
– “Şekillendirme”
– “Motive etme”
– “Birleştirme”
– “Biz”
– “Ayağa kaldırma”

İş bitiriciliğini vurgulan kelimeler

İş bitiricilik hem sorumluluk bilincinin olduğunu gösterir hem de bir liderde aranan önemli özelliklerin başında gelir. İş bitiriciliğini CV’ne ekleyeceğin şu kelimelerle herkese vurgulayabilirsin:

– “İstendiğinde”
– “Kazanma”
– “İleriye taşıma”
– “İkna etme”

Tabi ki kullanabileceğin kelimeler sadece bunlarla sınırlı değil. Unutma, kendine en uygun olanı seçip CV'ni ona göre hazırlamalısın. Kendini en doğru ve etkileyici açıklayabilen işi alır! Sen de yapabilirisn!

 

Özgün İçerik


Zeynep  Eren

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Eren..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.