Öğrenci Kariyeri Banner

Oxford'lu Bilim İnsanlarından Korkutan Uyarı!

Oxford'lu Bilim İnsanlarından Korkutan Uyarı!

Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları, yapay zeka ve ileride oluşturacağı tehlike konusunda dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Yapay zeka, günümüzde son hızla yaygınlaşmaya devam ederken oluşturacağı tehlikeler de sık sık gündeme getiriliyor. Yapay zekanın insan tarafından üretiliypr olması ancak aynı zamanda insanüstü sayılması birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Oxford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, yapay zeka ve ilerde oluşturacağı tehlike için dikkat çeken açıklamalarda bulundular. 

 

Yanlış Kişilerin Elinde Ölümcül Olabilir!

Oxford Üniversitesi’nden Makine Profesörü Michael Osborne, yapay zeka ve ileride oluşturacağı muhtemel tehlike için açıklamalarda bulundu. Osborne, Amerika ve Çin arasında yapay zeka alanında büyük bir silahlanma yarışı olduğunu belirtti.

Osborne, ek olarak yapay zekanın kullanımının yanlış kişilerin eline geçtiği durumda ölümcül olabileceğini de ifade ederken, bu alanda en çok yapay zekayı geliştirenin yani insanın tehlikede olduğunu vurguladı.

Oxford Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Michael Cohen de yapay zeka ile ilgili yaptığı açıklamalarla Michael Osberne’ün düşüncelerini destekledi. Cohen, konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bir köpeği ödüllerle eğittiğinizi hayal ederseniz ödül almasına yol açan eylemleri seçmeyi öğrenecektir. Ancak köpek, ödül dolabını bulursa yapmasını istediğimiz şeyi yapmadan ödülleri kendisi alabilir.”

Ayrıca Profesör Michael Osberne ve Michael Cohen, yaptığı açıklamalarda yapay zekanın yüzyıl sonra artacağını ve doğru düzenlemeler uygulandığı takdirde tehlike oluşturmayacağı ve önüne geçileceğini belirttiler.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.