Öğrenci Kariyeri Banner

Online Süreçte En Önemli Noktalardan Biri: Öğrenciler İçin Bilgisayar Alma Rehberi

Online Süreçte En Önemli Noktalardan Biri: Öğrenciler İçin Bilgisayar Alma Rehberi

2020-2021  eğitim öğretim yılı yüz yüze, online ya da hibrit olarak devam edecek bir şekilde pek çok okul eğitimlerin online devam edeceği yönünde karar aldı. Özellikle üniversitelerin eğitimleri hala belli değilken online devam etmesi yönünde tahminler yürütüyoruz. Durum böyleyken online derslere ve sınavlara katılabilmek adına iyi kötü bir bilgisayara ve internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor öğrenciler. En basitinden bir bilgisayar almak isteyen öğrencilere veya velilere günümüz şartlarında bir bilgisayarın özelliğinin ne olması gerektiğini derledik.

 İŞLEMCİ: Yeni nesil işlemcileri tercih etmeye çalışın. Gelişen hızlı teknoloji ile yeni bilgisayarınızdan istediğiniz verimi alamazsınız aksi takdirde. Bakmanız gereken 2 işlemci markası var ilki İntel diğeri AMD. Hangisi daha o hala tartışılıyor ve iki markanın da kendine göre iyi ve kötü yanları var. Intel'in 9. veya 10. nesil H serisi CPU’ları ve en düşük i5 olmasına dikkat edin veya AMD'nin Ryzen 4000 çipleri. Bu durumda ne kadar çok çekirdek o kadar iyidir.

 

alan derinliği, ana kart, bileşen içeren Ücretsiz stok fotoğraf

DEPOLAMA: Eliniz kolunuz yaşam kaynağınız olacak diyebiliriz. Bilgisayar başında önemli bir işin peşindeyken ya da en basitinden internetten basit bir resim indirecekken ekranınıza düşen depolama yok bildirimi moralinizi bozabilir. Bunun için en düşük 216 GB depolama tercih edin.

RAM: En az 8 GB ram olmasına dikkat edin. Durumunuz el veriyorsa 16 veya 32 GB olanlara da bakabilirsiniz.

İŞLEMCİ HIZI: İşlemci hızının 2 ve üstü olmasına dikkat edin. Genelde özellikler arasında kaybolur gider okuyamazsınız dikkat edelim.

PİL ÖMRÜ: Minimum 10 saat pil ömrü olmasına dikkat edin. Prize bağlı kalmadan kullanma imkanı büyük özgürlük sağladığı için öğrenciler genelde diz üstü bilgisayarla tercih etmektedirler. Sadece öğrenciler diye sınırlandıramayız ancak genel olarak böyledir.

ahşap, apartman, arka fon içeren Ücretsiz stok fotoğraf

PARMAK İZİ OKUYUCU: Kesinlikle olması gereken bir özellik değil ancak olması sizlere kolaylık sağlayacaktır. Pin unutma durumunu ortadan kaldıran ve bilgisayarlarda yeni yeni kendini göstermeye başlayan bu özellik gayet güzel çalışır durumda. 

ÖZGÜN İÇERİK

 


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.