Öğrenci Kariyeri Banner

Online İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler!

Online İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler!

Pandeminin ardından bize kalan alışkanlıklardan biri de online iş görüşmeleri. Artık şirketlerin neredeyse tamamı, ilk görüşmeleri online olarak gerçekleştiriyor. Hatta bazı şirketler tüm görüşmelerini online olarak tamamlayıp, adayı yalnızca ilk iş gününde ofislerine davet ediyor.

Görüşmelerin online olması elbette hem işveren hem de aday için oldukça kurtarıcı bir durum. Özellikle adayları çok rahatlatan online görüşmelerde, tıpkı yüz yüze görüşmelerde olduğu gibi dikkat edilmesi gerekem bazı unsurlar var ki; görüşmenin seyrini önemli ölçüde etkiliyor. 

İşte Online İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler:

1- Kılık Kıyafet Her Zaman Önemlidir

Nasıl olsa online olacak diye görüşmeye pijamayla katılmanın alemi yok. Yüz yüze görüşmeye giderken nasıl giyiniyorsanız, online görüşmeye de o şekilde giyinerek katılın. Hatta yapılan bazı araştırmalara göre; görüşmeye katılırken parfüm sıkmak, motivasyonunuzun ve enerjinizin yükselmesinde oldukça etkiliymiş.

2- İnternetinizi ve Ekipmanlarınızı Kontrol Edin

Görüşmeden birkaç saat önce mutlaka internet bağlantınızı, ekipmanlarınızı ve görüşmeyi gerçekleştireceğiniz platformu test edin. Hatta mümkünse bir arkadaşınıızla kısa bir görüşme gerçekleştirin ki, görüşme esnasında herhangi bir aksilikle karşılaşmayın.

3- Arka Plan Seçimine Dikkat Edin

Evinizde varsa kütüphane, yoksa da düz bir duvarın önünü tercih edebilirsiniz. Arkada karmaşık eşyalar, ters ışık ya da evinizde yaşayan başka kişilerin kamera açısında olmadığından emin olun. Bununla birlikte görüşmeyi sessiz bir ortamda gerçekleştirmeye mutlaka dikkat edin ve birlikte yaşadığınız kişileri görüşmeye girdiğiniz konusunda önceden uyarın.

4- Görüşmeye Zamanında Katılın

Yüz yüze görüşmelere nasıl ki zamanında, hatta mümkünse 15 dk önce katılmak gerekiyorsa, online görüşmelere de zamanında katılım göstermeniz gereklidir. Eğer elinizde olmayan nedenlerden ötürü gecikecekseniz ya da katılım sağlayamayacaksanız karşı tarafı mutlaka bilgilendirin.

5- Göz Teması Kurun

Görüşme etrafında çevrenizdeki başka şeylerle ilgilenmeyin. Mutlaka tüm dikkatiniz karşı tarafta olsun ve olabildiğince göz temasında bulunun. Ayrıca dik oturmaya elinizden geldiğince pozitif görünmeye çalışın. Tüm bunlar karşı tarafta olumlu bir izlenim oluşturmanızda etkili olacaktır.

6- Dersinizi İyi Çalışın

Görüşmeden önce şirket hakkında mutlaka ayrıntılı bir araştırma yapın ve notlar alın ki görüşmede gelebilecek sorulara hazırlıksız yakalanmayın. Ayrıca, şirketi araştırdığınızı karşı tarafa göstermeniz sizin için artı puan oluşturacaktır.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.