Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp Uzun Zamandır Beklenen Özelliklerini Açıkladı!

WhatsApp Uzun Zamandır Beklenen Özelliklerini Açıkladı!

WhatsApp, yeni özellikler sunarak platformunu geliştirmeye devam ediyor. Meta çatısı altındaki platformun üzerinde çalıştığı yeni özellikler ise açıklandı.

Kullanıcılar için oldukça faydalı olacağı düşünülen yeni özellikler, gelecekteki güncellemeyle kullanıma sunulacak. iOS ve Android uygulamaları bulunan WhatsApp'ın tüm yeniliklerini kullanıcılarını sevindirmek için yapıyor.  Aktarılan bilgilere göre WhatsApp, yeniden tasarlanmış bir metin düzenleyici üzerinde çalıştığını belirtti. WhatsApp, çizim aracını geliştirmek için ise üç yeni özellik sunmayı düşünüyor.

Yeni Metin Düzenleyici Geliyor!

İlk özellik, klavyenin üzerinde görüntülenen yazı tipi seçeneklerinden birine dokunarak farklı yazı tipleri arasında hızlı bir şekilde geçiş yapma yeteneğiyle alakalı. Metnin yazı tipi zaten değiştirilebiliyordu ancak WhatsApp'ın yeni arayüzü sayesinde bunu kolaylaştırması bekleniyor.

İkinci özellik ise metnin hizalamasını değiştirmekle ilgili. Bu özellik sayesinde, metni sola, ortaya veya sağa hizalamak mümkün olacak. Böylece kullanıcılar metninizi görüntüler, videolar ve GIF'ler içinde biçimlendirme üzerinde daha fazla kontrole de sahip olabilecek.

Üçüncü özellik, metin arka planını değiştirme yeteneği ile alakalı bir özellik. Bu özellik sayesinde farklı bir arka plan rengi seçilerek önemli metinlerin ayırt edilmesi basit bir hale gelecek. Geliştirilmekte olan bir özelliklerin uygulamanın gelecekteki bir güncellemesiyle kullanıma sunulması bekleniyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.