Öğrenci Kariyeri Banner

Online Eğitim Artık Daha Keyifli: Zoom'dan Harika Yenilikler

Online Eğitim Artık Daha Keyifli: Zoom'dan Harika Yenilikler

Online görüşme platformları mart ayından bu yana hayatımızn vazgeçilmez parçası haline geldi. Hal böyleyken markaların tümü, yenilikçi güncellemelerle öne çıkmaya çalışıyor. Bu markaların en popülerlerinden olan Zoom'un getirdiği yeniliklere çok şaşıracaksınız.

Gelen yeni güncellemerden en ilgi çekici olanı bu "canlı sınıflar". Zoom'un yeni sürümünde toplantı sahipleri toplantılar için özel arka planlar beliryebilecek ve katılımcıların sınıf ya da mahkemedeki gibi "sıralara" oturmalarına olanak sağlayabilecek.

Yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılar sözsüz iletişimi kuvvetlendirip daha eğlenceli hale getirmek adına alkış ya da kahkaha gibi sesli reaksiyonlara sahip olacak.

2021'in ilk aylarında kulanıma sunulacak özelliklerden biri de güvenlik özelliklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu özellikle birlikte toplantı sahipleri, bekleme odasındaki misafirlerin videosunu görerek onları toplantıya kabul etmeden önce kim olduklarını anlayabilecek.

Bununla birlikte Zoom Phone'a gelen spam algılama ve engelleme özelliğiyle, potansiyel spam aramalarının yapay zeka tabanlı tanımlanması için bir eşik belirlenebilecek. Sistem, istenmeyen aramaları sesli postaya yönlendirecek veya bunları otomatik olarak engelleyecek şekilde yapılandırarak istenmeyen aramaları önemli ölçüde filtrelemeye yardımcı olacak. Bu özellik, Kasım 2020'de beta için planlanıyor ve 2021'in başlarında genel kullanıma sunulacak.

Tüm bunlara ek olarak Zoom Video Webinarlarına eklenen "Ara Odalar" sayesinde katılımcılar, web semineri oturumunda daha küçük etkileşimli gruplar halinde bağlanabilecekken "Bilgilendirme Odaları" sayesinde toplantı sahipleri ya da panelistler seminer/toplantı bittikten sonra notlarını paylaşabilecek, fikirler ve geri bildirimler ayrı bir toplantı planlamak ve başlatmak zorunda kalmayacaklar.

 


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.