Öğrenci Kariyeri Banner

Ödül Almış En İyi Animasyon Filmleri!

Ödül Almış En İyi Animasyon Filmleri!

Teknolojinin hızlı gelişimi sinema alanında da oldukça etkisi göstermektedir. Yüksek bütçeler harcanarak hazırlanan animasyon filmleri de, ilgiyle takip edilen en iyi film türleri arasında yer alıyor. 

Geçmişten günümüze animasyon film dalında Oscar almaya hak kazanarak 7’den 70’e herkesin takdirini toplayan, başarısını ödülle taçlandırmış ve çok beğenilmiş en iyi animasyon filmleri sizler için derledik.

1- Kayıp Balık Nemo (2003)

90 kuşağının hayranlıkla izlediği ve 2003 yılının en iyi animasyon filmi olarak seçilen Kayıp Balık Nemo, Pixar’ın da ilk Oscar kazanan filmidir. Nemo, babası tarafından büyütülen bir palyaço balığıdır. Bir yüzgeci diğerinden küçük olduğu için okyanusta yüzmesi babası tarafından yasaklanmıştır.

Ancak günün birinde Nemo okyanusta yüzerken, bir insan tarafından yakalanır ve akvaryuma konulur. Kayıp Balık Nemo’nun IMDb puanı 8.1’dir.

2- İnanılmaz Aile (2004)

En iyi animasyon film alanında 2004 yılının da kazananı İnanılmaz Aile ile Pixar olmuştur. İnsanları kurtarmak için çalışan süper kahramanlar, kurtarırken de şehrin altını üstüne getirdikleri için sigorta primleri inanılmaz yükselir.

Kent halkı tarafından da tepkiye maruz kalan ailemiz, özel bir programla sessiz ve sakin bir yaşam sürmeye başlarlar. IMDb’den 8.0 puan alan İnanılmaz Aile, ailecek izlenilebilecek keyifli yapımlardan biridir.

3- Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı (2005)

Kil animasyonu özelliğini taşıyan Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı, bir İngiliz animasyon ajansı olan Aardman yapımıdır. Kasabada düzenli olarak her sene gerçekleşen Geleneksel Büyük Sebze Yarışması yaklaşmaktadır. Wallace ve sadık dostu Gromit, Anti-Pesto olarak adlandırdıkları sistemle her sene yarışma döneminde büyük işlere imza atmaktadır.

Bu sistemle, bahçelere dadanan tavşanları, onlara herhangi bir zarar vermeden bahçelerden uzak tutabilmektedirler. Filmin IMDb puanı 7.4'dür.

4- Yukarı Bak (2009)

3 boyutlu animasyon filmi olan Yukarı Bak (Up), 2009 yılında ABD’de vizyona girmesinin ardından tüm dünyada sevilmeyi başardı. Yaşlı bir adamla küçük bir çocuğun birlikte çıkmak zorunda kaldıkları Güney Amerika seyahati, sürükleyici unsurlar ve heyecan verici görsel efektlerle izleyenlerden tam not alıyor. IMDb puanı 8.2’dir.

5- Örümcek Adam: Örümcek Evreninde (2018)

Örümcek Adam: Örümcek Evreninde, 2018 senesinin en iyi animasyon filmi seçildi. Miles Morales, işkolik bir annenin ve polis memuru olan bir babanın oğludur. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra özel yeteneklere kavuşmuştur. Ancak henüz süper bir kahraman olamamıştır.

Açılan bir kapıyla farklı boyutlardan gelen diğer örümcek adamların evrenine düşer ve gerçek bir süper kahraman olabilmek için diğer örümcek adamlardan yardım alır. IMDb’den 8.4 puan almıştır.

6- Neşeli Ayaklar (2006)

Warner Bors’un en iyi animasyon film dalında kazandığı tek ödül olan Neşeli Ayaklar, daha sonraki dönemlerde gerçekleşecek penguen konulu filmlere de öncülük etmiştir. Antartika’daki imparator penguenlerin, kendi ruh eşlerini bulabilmeleri için tek bir yol var; “Kalbe Seslenen Şarkı.”

Ancak günün birinde dünyaya gelen bir penguen şarkı söyleyemez ve diğer penguenler tarafından dışlanır. Neşeli Ayaklar filminin IMDb puanı 6.4’tür.

7- Ratatuy (2007)

Ramy, ailesinin karşı çıkmasına rağmen büyük bir Fransız aşçı olma hayalleri kuran bir faredir. Bir gün Auguste Gusteau isimli genç bir aşçı sayesinde kendini en iyi Fransız restoranlarından birinin mutfağında bulur. IMDb puanı 8.0’dır.

8- Zootropolis: Hayvanlar Şehri (2016)

Hayvanların hep birlikte yaşadığı Zootropolis, oldukça büyük bir şehirdir. Judy Hopps, bu şehirde yaşayan ve polis teşkilatına yeni yazılmış olan bir tavşandır. Küçük çaplı dolandırıcılık işleri yapan Nick isimli tilki de ufak tefek hırsızlıklarla köşeyi dönmeye çalışmaktadır. IMDb puanı 8.0’dir.

9- Klaus (2019)

2019 yapımı olan Klaus animasyon filmi, son yılların gözde dijital film şirketlerinden biri olan Netflix yapımıdır. Eski bir postacı ve oyuncakçı olan Klaus, emeklilik zamanında kulübesinde sakin bir yaşam sürmektedir. Smeerensburg’un yeni postacısı olan Jesper ise bir gün Klaus’la tanışmaya gelir. IMDb’den 8.2 puan almıştır.

10- Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? (2010)

Berk adası, Vikinglere ait bir adadır. Bu adada Vikingler ve ejderhalar yaşamaktadır. Uzun yıllar boyunca birbirlerine düşman olan iki taraf, bir gün 10 yaşında küçük bir vikingin ejderhayla dost olmasıyla bambaşka bir yola savrulur. DreamWorks animation tarafından uyarlanan Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminin IMDb puanı 8.1’dir.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.