Öğrenci Kariyeri Banner

New York Çöküyor!

New York Çöküyor!

Yapılan yeni bir araştırmaya göre New York, kendi ağırlığı nedeniyle her geçen gün daha da aşağıya çöküyor.

Dünyanın en ikonik şehirlerinden biri olan New York, büyük bir felaketin eşiğinde. Yapılan yeni bir araştırmaya göre New York, her geçen gün batıyor. Üstelik bu durum milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olabilir.

Yakın Gelecekte Sular Altında Kalabilir!

Earth's Future dergisinde yayımlanan makalede, bazı bölgelerin yılda bir ile iki milimetre arasında alçaldığı ifade ediliyor. Araştırma sonuçlarına göre sel baskınları şehri tehdit ediyor. Dünyanın en gelişmiş şehirlerinden olan New York, onlarca gökdelene ev sahipliği yapıyor. Oldukça kompleks bir yapılaşmaya sahip olan şehir, kendi ağırlığı altında çöküyor.

The Times of Israel tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre, şehrin toplam ağırlığı 725 milyar kilogramın üzerinde. Üstelik bu hesaba yalnızca binaların ve içerisindeki ağırlıkların katıldığı; yollar, metrolar ve köprülerin sebep olduğu ağırlığın henüz hesaba katılmadığının da altını çizmek gerekir.

Tüm bu ağırlığının yanında oldukça yumuşak, kum bir zemine inşa edilen şehir, çevresinin sularla kaplı olmasından da ciddi anlamda etkileniyor. Araştırmacılar, olası teknotonik hareketlenmenin şehrin batışını hızlandırabileceğini ifade ediyor. Eğer bu durum yaşanırsa yakın gelecekte artışın hızlanmasıyla birlikte New York sular altında kalabilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.