Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone Kullanıcılarını Üzecek Gelişme!

iPhone Kullanıcılarını Üzecek Gelişme!

Apple, ücretsiz dosya depolama imkanı sağlayan Fotoğraf Yayınım uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor. Artık tüm iPhone sahipleri, iCloud Photos'u kullanmak durumunda kalacak

Apple, popüler olarak kullanılan fotoğraf ve video saklama hizmeti My Photo Stream (Fotoğraf Yayınım) uygulamasını kapatmaya hazırlandığını duyurdu. 26 Temmuz'da fişi çekilecek uygulama, kullanıcıların 1000 adet dosyayı ücretsiz olarak depolamasına imkan tanıyordu.

Yeni Dosya Yüklemesi Yapılamayacak

iCloud’un fotoğraf ve video depolama uygulaması 26 Temmuz tarihi itibarıyla sonlanıyor. Apple, kullanıcıların daha kapsamlı özelliklere sahip iCloud Photos’a yönlendiriyor. 26 Temmuz tarihinden itibaren Fotoğraf Yayınım uygulamasından dosyalar arşivlenecek ve uygulama otomatik olarak iCloud Photos’a geçecek.

2011 yılında erişime açılan Fotoğraf Yayınım özelliği tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyordu. Kullanıcılar, 1000 adede kadar resim ve videoyu burada saklayabiliyordu. Şirket, Fotoğraf Yayınım’da depolanan dosyaların 25 Ağustos’a kadar erişilebilir olacağını söyledi.

Görüntüler ve videolar, kullanıcıların cihazlarından silinmeyecek olsa da buluttan kaldırılacak ve senkronizasyon yapılamayacak. 26 Temmuz’dan itibaren Fotoğraf Yayınım’a yeni dosya yüklemesi de yapılamayacak.

iCloud hesabına sahip olan her kullanıcının ücretsiz 5GB depolama hakkına sahip. Ancak daha yüksek bir depolama alanı için Apple’dan abonelik satın almak gerekiyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.