Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix ve Microsoft'tan Yeni Ortaklık!

Netflix ve Microsoft'tan Yeni Ortaklık!

Geçtiğimiz aylara reklamlı abonelik paketleri getireceğini açıklayan Netflix, çok tartışılan ücretli abonelik sistemi için Microsoft ile yeni bir ortaklık kurdu. 

Netflix, daha ucuz olması beklenen reklamlı abonelik paketleri için çalışmalarını hızlandırdı. Çok tartışılan paketler için yeni bir ortaklığa imza atıldı. Netflix’in bu yeni ortaklığı için seçtiği firma ise Microsoft oldu.

Hedef Abone Sayılarını Artırmak

Netflix’in abonelik sistemlerinde yaptığı değişiklikler bir süredir tartışmalara neden oluyordu. Reklamlı abonelik sisteminin ilk ortaya çıktığı günlerde de bu tartışmalar epey hararetlenmiş ve pek çok kullanıcının tepkisini çekmişti.

Ancak halihazırda sinema ve dizi sektörünün internete aktarımı büyük bir hız kazanmışken platformlar da adeta birbiriyle yarışma içerisine girdi. Disney Plus, HBO Max gibi firmalardan abone sayısında geri kalmak istemeyen Netflix ise ilginç bir yöntem seçerek bünyesine daha ucuz bir reklamlı abonelik sistemi getirecek.

Netflix’in bu yeni abonelik paketi için seçtiği şirket ise teknoloji firmalarının dev ismi Microsoft oldu. Microsoft, bu yeni ortaklıkla birlikte Netflix reklamlarının tek sunucusu ve satıcısı olacak. Bununla birlikte Microsoft, Netflix üyeleri için daha güçlü gizlilik korumalarını da sunmayı planlıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.