Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'ten Kullanıcılarını Sevindirecek Haber: Arkadaşlarınızla Film Gecesi Yapabileceksiniz!

Netflix'ten Kullanıcılarını Sevindirecek Haber: Arkadaşlarınızla Film Gecesi Yapabileceksiniz!

Netflix, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamayla yeni Discord botunu duyurdu. Bu özellikle birlikte kullanıcıların Discord aracılığıyla arkadaşlarıyla Netflix üzerinden izleyecek bir şeyler bulabileceği ve özel bir kanaldan bu içerikleri tartışabileceği belirtildi.

Bugün yapılan yeni bir paylaşımla Netflix’in yepyeni bir özellik getirdiği gösterildi. Platform, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda özellikle oyunseverler arasında oldukça popüler olan anlık mesajlaşma ve sesli sohbet uygulaması olan Discord ile iş birliği kurarak yeni bir adım attığını açıkladı.

Netflix, dün itibarıyla yeni Discord botunu kullanıcıların beğenisine sundu. Discord üzerinden ‘/heyNetflix’ komutu ile ulaşılabilen özellik, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların birlikte Netflix’ten izleyecek bir şeyler bulmasına imkan sağlıyor.

Discord Üzerinden Dizi ya da Film İzlenemeyecek!

Ayrıca kullanıcılar, botu kullanırken yaşadığı ülkeyi seçebiliyor ve hangi içeriklerin orada bulunduğunu inceleyebiliyor. Bu da farklı ülkelerdeki kullanıcıların birlikte bir şeyler izleyebilmesini sağlıyor. Ayrıca seçimler yapıldıktan sonra sunucuda kullanıcıların içerikleri birbiriyle tartışabileceği bir kanal da Hey Netflix ile birlikte paylaşılıyor.

Özelliğin en merak edilen kısmı ise Discord üzerinden içeriklerin izlenip izlenemeyeceği. Ancak maalesef videoda bu konuya dair bir şey belirtilmemiş. Yani kullanıcıların, Discord üzerinden birlikte dizi veya film izleyemeyeceğini, bunun için Netlflix’e girmesi gerekecek. Özetle yeni bot, genel olarak kullanıcılara içerik önerme ve arkadaşlarıyla bu içerikleri konuşmasını sağlama gibi şeylere yarayacak gibi görünüyor.

Kullanıcıların botu kullanmak için bir Discord sunucusuna ‘/heyNetflix’ komutunu girmesi lazım. Ardından karşılarına kimlerle izleyeceklerini soran bir soru çıkıyor. Sonrasında da ülke seçimi ve dizi/film önerileri çıkıyor. Özelliği kullanabilmek için tüm kullanıcıların en sonda ‘hazır’ butonuna basması gerekiyor..

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.