Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'te Şifre Paylaşımının Ücretli Olacağı Tarih Belli Oldu

Netflix'te Şifre Paylaşımının Ücretli Olacağı Tarih Belli Oldu

En çok sevilen dijital yayın platformlarından biri olan Netflix'in bir süredir üzerinde çalıştığı ücretli şifre paylaşımı sistemi artık tüm ülkelerde devreye giriyor. 

Netflix, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı şifre paylaşımını ücretli yapma planlarını bugün daha çok ülkeye genişleteceğini doğruladı. Şirket konuyla ilgili bir basın bildirisi de paylaştı.

Birkaç Ay İçerisinde Ücretli Hale Gelecek!

Platform, Latin Amerika'daki çalışmalara dayanarak ücretli paylaşımın başlatıldığı her bölgede "bir miktar iptal tepkisi" beklediğini ancak insanların yeni sisteme alışmasıyla birlikte gelirlerde artış beklediğini ifade ediyor. Netflix tarafından yayınlanan basın bildirisi şöyle:

"Bugünkü yaygın hesap paylaşımı (100 milyondan fazla ev) şirketimizi geliştirme ve uzun vadede Netflix'e yatırım yapma kapasitemizi tehlikeye atıyor. Hizmet şartlarımız aynı anda sadece bir ailenin Netflix kullanmasına izin verse de bazı üyelerimizin bunu bir değişiklik olarak görebileceğini kabul ediyoruz.

Bu nedenle abonelerin hesaplarını hangi cihazların kullandığını görebilmeleri ve bir profili yeni bir hesaba aktarabilmeleri gibi Netflix deneyimini geliştiren yeni özellikler geliştirmek için çok çaba sarf ettik. Ücretli paylaşımı yaygınlaştırdıkça, üyeler Netflix'i çeşitli ülkelerde yaşamadıkları kişilerle paylaşmak için daha fazla ödeme yapma seçeneğine sahip olacaklar."

Artık hesaplarını kendi haneleri dışındaki kişilerle paylaşan kullanıcılar Netflix'e ödeme yapmak durumunda kalacak. Bazı Latin Amerika ülkeleri, Netflix'in hane halkı dışındaki her kullanıcı için 3 dolar ek ücret talep ettiği ek ücretleri uygulamaya resmen başladı.

Geçtiğimiz ay Wall Street Journal'da yayınlanan bir makaleye göre, Netflix Amerikalı müşterilerinden hesap paylaşımı için 6,99 doların biraz altında bir ücret alacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.