Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix’le Yabancı Dil Öğrenme Rehberi

Netflix’le Yabancı Dil Öğrenme Rehberi

Günümüzün popüler içerik platformlarından biri olan Netflix, 30’un üzerinde dublaj ve altyazı seçeneğiyle dizi ve filmlerini paylaşıyor. Netflix’in dil seçenekleri sayesinde, bir yandan keyifli vakit geçirirken diğer yandan da dilinizi geliştirebilirsiniz. Bunun için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik. 

İzlediğiniz içeriklere yeniden göz atabilirsiniz. 

Netflix’te yüzlerce dizi ve film yer alıyor. Bu nedenle herkes kendi ilgi alanlarına göre izleyebileceği içerikler bulabiliyor. Eğer bir yabancı dile yönelik pratik yapmak istiyorsanız, daha önceden izlediğiniz içerikleri yeniden izleyebilirsiniz. İzlediğiniz yapımın içeriğine hakim olduğunuz için olay örgüsünden çok konuşmalara odaklanmanız daha kolay olacaktır. 

Altyazı uzantıları ekleyebilirsiniz. 

Netflix’e uygun üretilmiş pek çok Google Chrome eklentileri bulunuyor. Bu eklentiler sayesinde, seçtiğiniz içeriği bir yandan Türkçe altyazı bir yandanda yabancı dil altyazısıyla izleyebiliyorsunuz. İki altyazı ile film ya da dizileri takip etmeniz sayesinde, hem duyduğunuz cümleleri daha rahat anlayabilir hem de yabancı dildeki kelimelerin yazılışlarını takip edebilirsiniz. 

Altyazı ve dublaj seçeneklerini ayarlamayı unutmayın. 

İzleyeceğiniz yapıma karar verdikten sonra altyazı ve dublaj seçenekleriyle oynayabilirsiniz. İngilizce’nizi geliştirmek istiyorsanız, içeriği Türkçe dublaj olarak izleyip altyazıyı İngilizce seçebilirsiniz. Konuşma dinlemekten çok altyazıları takip etmek sizler için daha kolay olacaktır. 

Sesli betimlemelerden yararlanabilirsiniz. 

Netflix’te yer alan pek çok yapımda sesli betimleme seçeneği de bulunuyor. Sesli betimlemeleri aktif hale getirerek öğrenmek istediğiniz dili konuşan insanların sözlü şekilde belirtilmeyen davranışlarını, beden dili ve mimiklerini nasıl betimlediklerini duyabilirsiniz. 

Yeni bir profil açabilirsiniz. 

Netflix’te 5 farklı profil oluşturulabiliyor. Sürekli dublaj ve altyazı seçeneklerinizle oynamak istemiyorsanız, dil öğrenmek için farklı bir profil açabilirsiniz. Ayrıca altyazı görünümünü ayarlardan kişiselleştirerek kendinize en uygun fontu ve büyüklüğü seçebilir, bu sayede altyazıları daha kolay takip edebilirsiniz. 

 

Kaynak
 


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.