Öğrenci Kariyeri Banner

Ehliyet Almak İsteyenlerin Dikkatine: Yeni Şart Getirildi!

Ehliyet Almak İsteyenlerin Dikkatine: Yeni Şart Getirildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre; ehliyet alma sistemine simülasyon şartı eklendi. Bundan sonra tüm sürücü adayları, direksiyon eğitiminden önce emniyet kemeri simülasyonuna girmek zorunda.

Ehliyet almak isteyenlere simülasyon zorunluluğu getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre sertifika konusunda ayrım yapılmaksızın tüm sürücü adayları, direksiyon eğitiminden önce emniyet kemeri simülasyon eğitimi almak zorunda olacak.

Emniyet Kemeri Takmamanın Sonuçları Uygulamalı Olarak Gösterilecek!

Resmi Gazete üzerinden yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında sürücü adayları için simülasyon zorunluluğu getirildiği duyuruldu. Yeni yönetmeliğe göre tüm sınıf ehliyetler için sürücü adayları, emniyet kemeri simülasyon eğitimi almak zorunda olacak.

Yönetmelikte direksiyon eğitimine başlanmadan önce tüm sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın meydana getireceği sonuçlar ile ilgili uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak için sürücü adaylarına simülasyon eğitimi verileceği açıklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte şu ifadelere yer verildi:

"Sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlanmadan önce tüm sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini anlatmak amacıyla sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulurlar."

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.