Öğrenci Kariyeri Banner

NASA, Uzayda Bir Gece Konaklamanın Bedelini Açıkladı!

NASA, Uzayda Bir Gece Konaklamanın Bedelini Açıkladı!

NASA, uzayda bir gece konaklamanın maaliyetini açıkladı. Uzay dairesi, turist olarak gitmek isteyenler için iki seçenek sundu.

NASA, geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı sonrasında Uluslararası Uzay İstasyonu’nun artık işletmeye açıldığı duyuruldu. Uluslarası Havacılık ve Uzay Dairesi(NASA), ayrıca uzayda bir gece konaklama için maliyetinin ne kadar olduğunu da açıkladı. 

11 Bin Dolardan Başlayacak!

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan kazanç elde etmek için işletmeye açıldığını aktardı. Uzay İstasyonu, işletmeye açılmadan önce sadece ticari kuruluşlar tarafından araştırma yapmak amacıyla kullanılabiliyordu. Uluslararası Havacılık ve Uzay Dairesi, aynı zamanda üretim ve ticari amaçlı üretimin de gerçekleştirileceğini duyurdu.

NASA, üretim dışında uzayda bir gece konaklama için iki seçenek sunuyor. Yaşam desteği ve lavabo erişimini içinde barındıran hizmet için 11 bin 250 dolar kararlaştırıldı. İçerisinde yiyecek, tıbbi malzeme ve mürettebat malzemelerinin olduğu diğer konaklama seçeneği için ise 22 bin 500 dolar maliyet belirlendi.

Uluslararası Havacılık ve Uzay Dairesi, uzay için en uygun kargo seçeneğini kilogram başına 3 bin dolar olarak duyurdu. Kargonun geri dönmesi durumunda durumunda kilogram başına 6 bin dolar iade ücreti olacak.

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’na her yıl iki kişiyle sınırlı konaklama için turist götürebileceğini belirtti. Bu turistler Ticari Mürettebat Programı kapsamında geliştirilen bir Amerikan uzay fırlatma aracıyla gönderilecek. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.