Öğrenci Kariyeri Banner

NASA, Evrenin En Renkli Görüntüsünü Paylaştı!

NASA, Evrenin En Renkli Görüntüsünü Paylaştı!

NASA, Dünyaya uzaklığı 4,3 milyar ışık yılı olan MACS0416 adında galaksi topluluğunun yeni görüntülerini paylaştı. James Webb ile Hubble'ın birlikte çalıştığı bu görüntü, etkileyici olduğu kadar ilginç yönleride bulunmakta. 

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay tutkunlarını hayran edecek bir çalışma ortaya koydu. Kurum, çalışma doğrultusunda James Webb Uzay Teleskobu ile Hubble Uzay Teleskobu'nu kullanarak, Dünya'dan 4,3 milyar ışık yılı uzakta olan "MACS0416" isimli galaksi kümesinin fotoğrafını çekti. NASA paylaştığı fotoğrafın "evrenin şimdiye kadar çekilmiş en kapsamlı görüntülerinden biri" olduğunu söyledi. Diğer yandan; NASA'ya göre; Uzay evreninin bugüne kadar çekilmiş en renkli görüntüsü. 

Evrenin En Renkli Görüntüsü.

Görünür ışığı toplamada Hubble Uzay Teleskobu iyiyken, kızılötesi dalgalarda James Webb Uzay Teleskobu iyi. Bu durumun farkında olan NASA mühendisleri, her iki teleskobu kullanarak bu görüntüleri elde etmeyi başardı. 

Görüntü renkli olsada tek başına anlam ifade etmiyor. NASA, görünen renklerin anlamlarını anlattı. Mavi renkteki galaksiler gezegenimize nispeten daha yakınlar. Renk kırmızıya doğru döndükçe galaksimize uzaklığı artıyor fakat fotoğraf bundan ibaret değil.  

Fotoğrafta bir çok galaksinin arasında duran ''kaiju yıldızı" görünüyor. NASA'nın "Mothra" olarak adlandırdığı kaiju yıldızı hakkında incelemede bulunan bilim insanları,yıldız sistemini yıllar öncesinden beri orada olduğunu gördüler,

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.