Öğrenci Kariyeri Banner

NASA Ay'da Kamp İçin Hazırlanıyor! İşte Gerekli Olan 3 Koşul

NASA Ay'da Kamp İçin Hazırlanıyor! İşte Gerekli Olan 3 Koşul

NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) 2024 yılında Ay'da kuracağı bir üs için hazırlanıyor. Astronotların kamp alanı olacak bu üssün yeri kesin olmasa da şimdilik Ay'ın Güney Kutbu olarak belirlendi. 

moon

Artemis isimli bu üs, gelecekte insanların yaşayabileceği bir mekan olacak. NASA astronotlarının görevi ise yaşam için gerekli şartlarını elverişli hâle getirmek. Uzay Ajansı'nın sitesinde yayınlanan metne göre kamp alanı için belirlenen üç özellik:

ay

Işık, su ve yükseklik. Gezegendeki donmuş suları kullanılabilir su haline getirmek için çalışmaları yürüten NASA, ışık sayesinde aşırı karanlık ortamı da ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bahsedilen ışık elbette Güneş ışığı. Bu sayede Ay'da Güneş panelleri kurularak enerji üretimi sağlaması da düşünülüyor. 

Aynı zamanda iniş yapılacak olan Artemis alanının Dünya'ya bakan bir konumda olması gerektiği belirtilmiş ve böylece Dünya'daki görevlilerin Ay'daki astronotlar ile kesintisiz iletişimi amaçlanmıştır. 

 

 


Yaren Ezgi Şen

TOBB ETÜ - Türk Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.