Öğrenci Kariyeri Banner

Her Gün Yürüyüş Yapmak İçin 5 Önemli Neden

Her Gün Yürüyüş Yapmak İçin 5 Önemli Neden

Her gün düzenli yürüyüş yapmanın kalp sağlığından kilo kontrolüne kadar pek çok faydası var. Bu basit ve etkili egzersizin en önemli faydası ise yaşlandırmayı geciktirmesi ve yaşam süresini uzatması. Günde en az 30 dakika tempolu yürüyüş bile sağlığımıza sağlık katar. İşte bu yazımızda her yaşa uygun bir spor olan yürüyüşün 5 önemli faydasını sizin için derledik.

1.Beyin-damar ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltır

kalp-damar

Yürüyüş yapmak, kan akım ve miktarını artırarak dolaşımı iyileştirir. Kalp kasının ana damarlar dışında yan damarlarının da beslenmesini artırır. Böylece ana damarlardaki tıkanıklık hallerinde oluşacak tıkanıklıklarının vereceği zararı minimalize eder.

2.Kilo kontrolünde etkilidir

kilo

Düzenli ve ritmik olarak yapılan yürüyüş, zayıflamaya ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Ortalama 5 km'lik tempolu bir yürüyüş saatte 400-500 kalori yağ yaktırır. Her gün uygulanırsa bir ayda 2-3 kilo zayıflamayı sağlar.

3.Stresinizi azaltır

stress

Yürüyüş yapmak strese de birebirdir. Yürüyüş yaparken kan basıncınız düzene girer, mutluluk hormonu olan endorfin salgılarsınız ve kendinizi rahatlamış hissedersiniz. Bununla birlikte yürüyüş yapmak depresyonun doğal ilacıdır. Bu sorunun hafiflemesinde ve giderilmesinde önemli bir etkendir.

4.Kasları güçlendirir

kas

Kalp kasının yanı sıra vücut kaslarını güçlendirir, daha etkin çalışmasını sağlar. Ayrıca kan basıncını da düzenler.

5.Yaratıcılığı destekler

yaratıcılık

Beyne oksijen sağlanmasını artırarak yaratıcı düşünce potansiyelini ve zihinsel keskinliği artırır.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Evde Spor Yapmak için İndirilmesi Gereken 7 Uygulama

Karantina Günlerinde Evde Yapabileceğiniz Ücretsiz Egzersiz Programları


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.