Öğrenci Kariyeri Banner

Naci Görür ve Ahmet Ercan'dan Adana Depremi Sonrası İlk Açıklama!

Naci Görür ve Ahmet Ercan'dan Adana Depremi Sonrası İlk Açıklama!

Türk bilim insanları Naci Görür ve Ahmet Ercan sabah saatlerinde Adana Kozan'da gerçekleşen 5.5 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulundular. 

Adana Kozan İlçesinde 5.5 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!

Sabah saatlerinde Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğünde deprem büyük korku yarattı. Deprem sonrası deprem uzmanları Naci Görür ve Ahmet Ercan, Kozan depremi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Ahmet Ercan  bölgede daha büyük deprem beklemediğini dile getirdi. Naci Görür ise 6 Şubat sonrası stres alanlarında değişiklik yaşandığını belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından da açıklama yaptı: "Kozan'da gerçekleşen M5,5'luk artçı depremin geleceğini geçen hafta twitterdan yazmıştım. Bunun ardından daha büyük deprem gelirse ya da Adana"ya inerse şaşırırım. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Naci Görür'de deprem sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu ve şu ifadeleri kullandı: "Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var."

AFAD'ın bildirdiğine göre Adana Kozan merkezli deprem 08.44'te gerçekleşti ve çevre illeri de etkiledi. Deprem sonrası konuşan Adana Valisi: "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı. Aynı zamanda AFAD başkanı Yunus Sezer, depremin olumsuz bir durum yaratmadığını ekledi. 

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar da yaşanan depremle ilgili, Kahramanmaraş depremlerin artçı şoku olabileceğini ve şu ana kadar gelen bilgilerde olumsuz ihbar olmadığını ve taramayı sürdürdüklerini söyledi.  6 Şubat depreminden sonra bu sarsıntıların beklendiğini de vurguladı. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yaptığı açıklamaya göre ise Kozan'da yıkılan birkaç ahırın dışında olumsuz bir durum olmadı. 

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.