Öğrenci Kariyeri Banner

Naci Görür'den İki Şehir İçin Deprem Uyarısı Geldi!

Naci Görür'den İki Şehir İçin Deprem Uyarısı Geldi!

Prof. Dr. Naci Görür, dün Konya ve Erzurum'da gerçekleşen depremlerden sonra ilk uyarılarını yaptı. Görür, iki şehir için deprem beklediklerini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür, Konya ve Erzurum'da dün gerçekleşen depremlerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Naci Görür, Erzurum'daki deprem sonrası:"6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli" değerlendirmesini yaptı.

"6 Şubat Depremleri Sonucu Sıkışan Doğu Anadolu’da Bu depremler Beklenebilir!"

AFAD'ın  sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.37'de merkez üssü Erzurum'un Narman ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

Aynı gün Saat 18.06'da da Konya'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Konya ve Erzurum'da yaşanan depremlerin ardından açıklamalarda bulundu.

Naci Görür, Erzurum'daki depremle ilgili: "Pınaryolu- Narman/Erzurum’da 4.0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli" uyarısını yaptı.

Konya'daki 5 büyüklüğünde yaşanan depremle ilgili ise Görür: "Çandır-Selçuklu/Konya’da 5,1 deprem oldu. Deprem Konya-Çandır hattında, kesikli uzanan fay parçalar üzerinde." dedi.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.