Öğrenci Kariyeri Banner

Mucize Besin Limonun 5 Önemli Faydası

Mucize Besin Limonun 5 Önemli Faydası

Limonun ilk olarak ortaya çıktığı yer bilinmiyor fakat ilk kez Güney Hindistan, Myanmar ve Çin’de yetiştirildiği tahmin ediliyor.  Bir yaz meyvesi olan limonu, birçok farklı alanda kullanabiliyoruz. Örneğin bu meyveyi, salatadan şekerleme yapımına kadar kullanabiliyoruz. Peki, limonun sağlık açısından ne gibi faydaları var? Ben de bu yazımda limonun beş önemli faydasına değineceğim.

Şimdiden keyifli okumalar diliyorum!

1. Bağışıklık

bağışıklık

New York’tan lisanslı diyetisyen Alissa Rumsey, C vitamininin bağışıklık için önemli bir rol oynadığını ve vücudumuzdaki serbest radikallerin etkisizleştirilmesine yardımcı olduğunu dile getiriyor. Ayrıca C vitamini virüs önleyici madde üreten lökositlerin korunmasına da yardımcı oluyor.

2. Kalp Sağlığı

kalp sağlığı

Rumsey, C vitamininin kardiyovasküler hastalık riskini azalttığının altını çiziyor. The American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayınlanan 2015 tarihli bir araştırmada katılımcılar incelenmiş ve kalp hastalıklarına yakalanma riski en düşük seviyede olanların kanlarında yüksek seviyede C vitamini bulunan katılımcıların olduğu ortaya çıkmıştır.

3. Böbrek Taşı

böbrek

Limonda, diğer bütün meyvelerden çok daha fazla sitrik asit bulunduğu için böbrek taşı düşüren kişiler için oldukça faydalıdır. Wisconsin Sağlık Üniversitesi’ne göre sitrik asit taş oluşumunu engelliyor ve oluşan küçük taşları da parçalıyor. Bu yüzden böbrek taşı düşüren kişilerin günde yarım fincan limon suyu içmesi yararlı olacaktır. 

4. Kanser

kanser

Asian Pacific Journal of Cancer Prevention dergisinde yayınlanan 2011 tarihli bir araştırmada limon özü göğüs kanseri hücrelerine uygulandığında hücrelerin öldüğü görüldü. Limon özünün uygulanışı laboratuvar ortamında yapılmış olsa da elde edilen sonuçlar limonun kansere karşı etkili olduğunu gösteriyor.

5. Kilo Kaybı

kilo kaybı

Düşük kalorisi ve yiyecek ve içecekleri kolaylıkla aromalandırması sebebiyle limon, limon suyu ve kabuğu diyet yapan kişiler arasında son derece yaygın. Ek olarak limon kabuğunda birçok besin maddesi de bulunuyor. Limon kabuğunu rendeleyerek salatalarınıza, tavuk ya da balık yemeklerinize katabilirsiniz.

 

KAYNAK


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.