Öğrenci Kariyeri Banner

Mona Lisa Tablosuna Tarihe Geçen Saldırı!

Mona Lisa Tablosuna Tarihe Geçen Saldırı!

Dünyaca ünlü Mona Lisa tablosu, Louvre Müzesi'nde tarihe geçecek bir olayın öznesi oldu. Yaşlı kadın kılığına giren bir aktivist, tabloya pasta fırlattı.

Leonardo da Vinci’nin ölümsüz eseri Mona Lisa tablosu, fazlasıyla ilginç bir saldırının kurbanı oldu. Tablonun sergilendiği Fransa’daki Mouvre Müzesi’nde bir adam, tekerlekli sandalyede yaşlı kadın kılığına girerek Mona Lisa tablosunun sergilendiği yere gitti.

Kimliği bilinmeyen adam, daha sonrasında ayağa kalkarak tabloya elindeki pastayı fırlattı.

'Dünyayı Düşünün' Diye Bağırdı

Fransız adam, bu saldırısının ardından güvenlik görevlilerince müzeden dışarıya atılırken “Dünyayı düşünün. Dünyayı düşünün, Dünyayı yok eden insanlar var. Bunu düşünün. Bütün sanatçılar Dünya'yı düşünsün. Bunu bu yüzden yaptım. Gezegeni düşünün.” şeklinde sözler sarf etti.

Sanatçının hesaba katmamış olabileceği bir şeyse tablonun bütünlüğünün korunmasını sağladı.

Saldırının ardından kameraya yansıyanlar:

Tabloyu Dışındaki Cam Korudu

Louvre Müzesi’nde sergilenen Mona Lisa tablosu, doğrudan tüm çıplaklığıyla müzede asılı durmuyor. Tablo, kurşun geçirmez bir camın ardında sergileniyor. Dolayısı ile aktivist tabloya değil, tablonun sergilendiği cama saldırıda bulunmuş oldu.

Mona Lisa tablosu, tarihte birkaç kez daha saldırıya uğramıştı. Bu saldırılar arasında taş ve hatta kahve fincanı fırlatma gibi saldırılar da yer alıyordu. Hatta bir saldırıda bir kişi, eserin üzerine sülfürik asit dökmüş, eserin alt yarısının ciddi zarar görmesine neden olmuştu.

Bu saldırıların ardından da eserin zarardan korunması için kurşun geçirmez cam kullanılmaya başlamıştı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.