Öğrenci Kariyeri Banner

Mitolojik Filmler: Antik Yunan Mitolojisini Konu Alan 5 Film

Mitolojik Filmler: Antik Yunan Mitolojisini Konu Alan 5 Film

1) Herkül: Özgürlük Savaşçısı (2014) | Antik Yunan Mitolojisi | IMDb: 6,1

1400 yıl önce Tanrı veya insan olmayan işkence görmüş bir ruh dünyada yürüdü. Herkül Tanrı Kral Zeus’un güçlü oğluydu. Bunun karşılığında tüm hayatı boyunca acı çekti. 12 görevi ve ailesini kaybetmesinin ardından, bu karanlık yorgun ruh tanrılara sırtını döndü ve huzuru kanlı savaşlarla çarpışarak aramaya başladı.

2) Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı (2011) | Antik Yunan Mitolojisi | IMDb: 6,1

Merhametsiz, kana susamış Kral Hyperion (Mickey Rourke) ve ölüm saçan Heraklion ordusu Yunanistan'ın her köşesini yakıp yıkmakta, çok uzun yıllardır kayıp olan Epirus'un yayını aramaktadır. Kral, yenilmez yaya sahip olduktan sonra Olimpos'un Tanrıları'nı devirmek ve dünyanın tek hakimi olmayı planlamaktadır. Kral ve lejyonunun öne geçmek mümkün görünmemekte köyler tek tek yok edilmektedir. 

Taş ustası olan Theseus (Henry Cavill) Hyperion'un istilasında annesini kaybedince intikam yemini eder. Phaedra (Freida Pinto), Theseus ile karşılaştığında onun yıkımı durdurabilecek tek insan olduğunu anlar. Phaedra'nın yardımıyla Theseus yoldaş toplamaya başlar. Artık insanlığın geleceği için savaşmanın zamanı gelmiştir.

3) 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi (2014) | Antik Yunan Mitolojisi | IMDb: 6,3

Frank Millar’ın son çizgi romanı Xerxes’den uyarlanan ve “300” filminin nefes kesen görsel tarzıyla anlatılan film aksiyonu yeni bir yere, denize götürüyor. Yunan komutan Themistokles savaşın seyrini değiştirecek bir şekilde ordusunu yönlendirerek tüm Yunanistan’ı birleştirmeyi hedefliyor. 

“300: Rise of an Empire”da Themistokles ölümlü Tanrı Xerxes’in ve Pers ordusunun kindar komutanı Artemisia’nın liderliğindeki Pers güçleriyle mücadele ediyor.

4) Truva (2004) | Antik Yunan Mitolojisi | IMDb: 7,2

10 yıl süren ve bir medeniyetin çöküşüne neden olacak savaşı, Truva prensi Paris ile Sparta Kraliçesi Helen'in aşkı başlatır. Paris’in Helen’i kocası Kral Menelaus’tan çalması kabul edilemeyecek bir hakarettir. Aile onuru Menelaus’a yapılan bu yanlış hareketin kardeşi Agamemnon’a da yapıldığını öngörmektedir. Mikene Kralı olarak büyük bir güce sahip olan Agamemnon, Helen’i Truva’dan geri getirerek kardeşinin şerefini kurtarmak için kısa sürede Yunanistan’ın tüm ordularını bir araya toplar.

5) 300 Spartalı (2006) | Antik Yunan Mitolojisi | IMDb: 7,8

Frank Miller’in grafik romanından uyarlanan “300”, M. Ö. 480 yılında geçen Thermopylae savaşını konu alıyor. Filmde Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar. Sparta Kralı Leonidas (Gerard Butler) ve emrindeki 300 Spartalının, Pers Kralı Xerxes’in büyük ordusuna karşı duruşu başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.

Kaynak


Hülya Yavuz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Hülya Yavuz..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.