Öğrenci Kariyeri Banner

Mısır'da Tarihi Keşif!

Mısır'da Tarihi Keşif!

Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, Mısır'ın Minye ilçesinde Antik Mısır'ın Yeni Krallık döneminden kalma mezarlığın bulunduğunu açıkladı. 

Bakanlığın Pazar günü yapılan açıklamasında, ülkenin Güney Bölgesinde bulunan Minye vilayetinde Tuna el-Cebel bölgesinde Antik Mısır dönemine ait mezarlığın bulunduğunu duyurdu.

Tarihi Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mostafa Waziri, 3.400 yıl öncesine dayanan mezarlığın yetkililer tarafından dönemin burjuvalarına ait olduğunu söyledi. Mezarlık, Mısır Arkeoloji Heyeti tarafından Minye'deki Tuna el-Cebel beldesinin Al-Ghuraifa bölgesinde bulundu. Mostafa Waziri, bulunan mezarlığın birçok kaya mezarı ve yüzlerce arkeolojik kalıntı içerdiğini dile getirdi.

Mezarlık, eski Yukarı Mısır bölgesinin 15. eyaletindeki Yeni Krallık'ın ilk mezarlık keşfi olma özelliğinde. İlçede daha önce Eski Krallık, Birinci Ara Dönem ve Orta Krallık'a ait mezarlar keşfedilmişti.

Waziri, mezarlık hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Yeni Krallık mezarlığını yedi yıldır arıyorduk ve nihayet bu kazı sezonunda bulduk. Mısır arkeoloji görevi başladığından bu yana çok sayıda tarihi eser bulduk. Bu eserler arasında 25.000'i aşkın uşabti heykelciği, tabut, kanopik kap ve binlerce tılsım bulunuyor."

Yapılan ilk çalışmalara göre buluntular içinde, Ölüler Kitabı'ndan yazıların olduğu 16-18 metre uzunluğunda iyi muhafaza edilmiş papirüsün yanında eski Mısır Tanrılarından olan Thoth'un baş rahibinin kız çocuğuna ait renkli, oymalı ahşap tabut da bulundu. 2017 yılında Al-Ghuraifa bölgesinde kazı çalısması başlatılmıştı. 

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.