Öğrenci Kariyeri Banner

Mevzular Açık Mikrofon'un Robot Sophia Bölümü Yayınlandı!

Mevzular Açık Mikrofon'un Robot Sophia Bölümü Yayınlandı!

Tanıtım videosunun yayınlandığı günden itibaren merakla beklenen Mevzular Açık Mikrofon'un Robot Sophia bölümü sonunda yayınlandı. Ancak bölümü izleyebilmeniz için Gain'e abone olmanız gerekiyor.

Seçim dönemi konuk ettiği isimlerle Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon adlı programı, geçtiğimiz haftalarda ise yeni sezonun ilk konuğunun yer aldığı tanıtım videosuyla tekrar gündem olmayı başardı.

Mevzular Açık Mikrofon'un yeni bölümünde Oğuzhan Uğur, dünyanın ilk vatandaşlık sahibi robotu olan Sophia'yı konuk etti.

Tanıtım videosuyla bile çok konuşulan Mevzular Açık Mikrofon - Robot Sophia bölümü, dün gece itibarıyla yerli yayın platformu Gain'de yayınlandı. Anlaşıldığı üzere bölümü izleyebilmek için Gain'e üye olmak gerekiyor. 

Yerli-yabancı pek çok yapımı barındıran Gain'in aylık üyelik ücreti ise 99 TL.

Robot Sophia Kimdir?

Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından üretilen Sophia, Mart 2016'nın ortalarında Amerika Birleşik Devletleri'nde insanlara gösterildi. "Sosyal robot" olarak tanımlanan Sophia'ya Ekim 2017'de Suudi Arabistan vatandaşlığı verildi ve herhangi bir ülkede tüzel kişiliğe sahip olan ilk robot oldu.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.