Öğrenci Kariyeri Banner

Metrobüste Rahatça Yolculuk Yapabilmenin 6 Püf Noktası!

Metrobüste Rahatça Yolculuk Yapabilmenin 6 Püf Noktası!

İstanbul'da en çok kullanılan toplu taşımaların başında metrobüs geliyor. Trafiğe karışmadan evine, işine gitmek isteyenler genelde kendisini metrobüse atıyor. 

Trafiğe karışmaması iyi güzel ama o kalabalığı yok mu... Az mizahı dönmemiştir şimdiye kadar. İstanbul'a turist olarak gelenler ya da pek sık metrobüs kullanmayalar "Bu insanlar nasıl kendilerine yer bulup oturuyor" diye düşünüyor olabilirler.

Tabii ki bu işin de birtakım püf noktaları var.

1- Metrobüsün Kapısına Denk Gelecek Yerde Durun

Malum metrobüsün 3 kapısı var her peronda nerede duracağı az çok belli. Hatta bazı peronlarda işaretlenmiş durumda. Eğer doğru yerde duruyorsanız metrobüse ilk binen olma ayrıcalığını elde edersiniz.

2- Cevval Teyzelerimizi Takip Edin

Bu teyzelerimizi perona gelir gelmez tanıyacaksınız zaten. Duruşları, bakışları, etrafı süzüşleriyle kendilerini belli ederler. Yavaşça yanlarına yaklaşın, olur da laf atarlarsa cevap verip sohbet kurun ve teyzemizin peşinden ayrılmayın o kalabalığı yara yara sizi boş koltuğa götürecektir.

3- Mümkünse Kulaklıklılardan Uzak Durun

Artık neredeyse herkes kulağında kulaklıklarla gezdiği için pek mümkün değil ama özellikle sabahları bu kişilerden mümkün olduğunca uzakta durmaya çalışın. Müzik tarzlarından pek hoşlanmayarak tahammül etmek zorunda kalmayın.

4- Gergin İnsanlardan Kaçın, Mümkünse Bir Sonraki Metrobüse Binin

Bu insanları zaten bakmadan hissedersiniz. Yolculuğunuz işkenceye dönüşmesin istiyorsanız hiç bulaşmayın, koşarak uzaklaşın.

5- Gazete, Kitap Okuyanlar Canımız

Yanında en güvende ve rahat yolculuk yapacağınız insanlar gazete ve kitap okuyanlardır. Bırakın rahatsızlık duymayı, varlıklarını bile unutursunuz.

6- Her Zaman Tutunacak Bir Dalınız Olsun

Diyelim ki tüm çabalarınıza rağmen oturacak bir yer bulamadınız. En azından sağlamlığına güvendiğiniz bir yere tutunun ki, güzeller güzeli şoför amcalarımızın ani freniyle acı bir darbe almayın.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.