Öğrenci Kariyeri Banner

Mete Gazoz Akdeniz Kariyer Fuarında Başarısı Hakkında Soruları Cevapladı

Mete Gazoz Akdeniz Kariyer Fuarında Başarısı Hakkında Soruları Cevapladı

Okçulukta Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak Türkiye'ye ilkleri yaşatan, gururlandıran ve gençlere başarılarıyla okçuluğu aşılayan Mete Gazoz, başarısını ve hayallerini Akdeniz Üniversitesindeki kariyer fuarında anlattı.

Başarı Hakkında Sorulara Cevabı Şu Oldu

Motivasyon diye bir şey yok kesinlikle. İyi motive oldum, kötü motive oldum, bunların doğru olduğunu düşünmüyorum. Başarıyı getirecek olan şey disiplindir. Moraliniz ne kadar kötü olursa olsun o gün ne yapmanız gerekiyorsa o işi yapmak zorundasınız.Disiplin bir numara, ikincisi sevdiğiniz bir işi yapmak çok önemli. Sevdiğiniz bir işi yaptınız zaman zorlansanız bile çok kolay bir şekilde üstesinden gelebiliyorsunuz.

Spor Konusunda Aile Baskısına Ne Diyor

Babam beni zorlamadı. Hatta ok atmamamı istediği zamanlar bile oldu. Burada ailenin tutumu çok önemli aile baskı yaparsa, sen de sporcu olacaksın, okçu olacaksın dese mümkün değil okçu olmazdım. Başka bir spor yapardım. Aile size olumlu yaklaşırsa büyük bir avantaj oluyor.

"Geleceğe dair bir kaygın korkun var mı?" Sorusu da Soruldu

Şu an geleceğimle ilgili kaygım ve korkum yok. Bu başarıları elde etmeden önce de hiçbir zamanda, ‘başarısız olursam yarışmada istediğim sonucu elde edemezsem ne yaparım ederim' gibi kaygı ve korkum olmadı. Okçulukta başarılı olacağımı biliyorum, güvenim yüksekti.

Ayrıca Konuşmaları Arasındaki Şu Kısım da Dikkat Çekiciydi

Şampiyon olduktan sonra kürsüye çıkıyorsunuz, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra aşağıya indiğiniz zaman artık şampiyon değilsiniz. Bir sonraki şampiyonalar var. Kürsüde kaldığınız sürece şampiyonsunuz.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.