Öğrenci Kariyeri Banner

Mesai Saatlerine Yeni Düzenleme Gelebilir!

Mesai Saatlerine Yeni Düzenleme Gelebilir!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, haftalık mesai saatlerine düzenleme getirilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Çalışma süresinin kısaltılması gerektiğini belirten Vedat Bilgin, sanayi çağından kalma 45 saatlik haftalık çalışma süresinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

'Mesai Günde 6 Saat Olmalı'

Bakan Bilgin, "Teknolojik değişimle, işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışanların ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır. Bunun için artık günümüzde tartışılması gereken, bu 1 Mayıslarda tartışılması gereken ilk şey çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çalışma hayatının modernize edilerek çalışma sürelerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Bilgin, İngiltere'de uygulanan 6 saatlik çalışma süresine dikkat çekti ve "Dünyanın birçok yerinde bu çalışmalar yapılıyor. 1 Mayıs'ta bunları düşünerek çalışma ilişkileri üzerinde tartışmamız gerekir" diye konuştu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.