Öğrenci Kariyeri Banner

Martı Hakkında Açılan Soruşturma Sonuçlandı!

Martı Hakkında Açılan Soruşturma Sonuçlandı!

Geçtiğimiz aylarda Rekabet Kurumu tarafından Martı'ya açılan soruşturma bugün sonuçlandı. Görüşmeler neticesinde Martı tarafından bir taahhüt paketi sunuldu.

Son dönemde birçok kesim tarafından tercih edilen ve neredeyse tüm Türkiye'yi saran Martı hizmeti hakkında geçtiğimiz aylarda önemli bir soruşturma kararı alınmıştı. Rekabet Kurumu'nun açmış olduğu soruşturma, hizmetin yurt içi rekabeti ve verdiği hizmetin ürün pazarı ile ilgili konuları kapsıyordu.

Rekabet Kurumu ürün pazarında hâkim olan Martı'nın rakipleri üzerindeki dışlayıcı eylemleri ve bu hâkimiyetini kötüye kullanması nedeniyle rekabeti ihlal ettiği gerekçesi kararına vararak bir süredir yürütmüş olduğu önaraştırmanın karara bağlandığını açıklamıştı.

Rekabet Kurumu'na Taahhüt Paketi Sunuldu

Martı'yı ilerleyen aylarda inceleme sürecine tutacağını belirten Rekabet Kurumu'nun bu soruşturma süreci bugün tamamlandı. Görüşmeler neticesinde Rekabet Kurumu'na Martı tarafından bir taahhüt paketi sunuldu.

Rekabet Kurumu'nun yapmış olduğu açıklama şöyle:

"Rekabet Kurulunun 21.07.2022 tarih ve 22-33/527-M sayılı kararı ile Martı İleri Teknoloji A.Ş’nin ilgili ürün pazarında hâkim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. 

Soruşturma süreci devam ederken, Martı İleri Teknoloji A.Ş. tarafından dosya içeriğindeki rekabetçi endişelere yönelik olarak taahhüt sürecinin başlatılmasına ilişkin başvuruda bulunulması üzerine gerçekleştirilen görüşmeler soncunda Martı İleri Teknoloji A.Ş. tarafından bir taahhüt paketi sunuldu.
 
08.09.2022 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; taahhütlerin dosya kapsamında tespit edilen rekabet sorunlarını giderebilecek nitelikte olması nedeniyle kabulüne ve ilgili teşebbüs açısından bağlayıcı hale getirilerek soruşturmanın sonlandırılmasına karar verilmiştir."

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.