Öğrenci Kariyeri Banner

LinkedIn'e Şok Suçlama: Apple Cihazlarda Klavye Girişini Kopyalıyor Mu?

LinkedIn'e Şok Suçlama: Apple Cihazlarda Klavye Girişini Kopyalıyor Mu?

Popüler iş ağı uygulaması LinkedIn’in iOS uygulamasının kullanıcıların klavye panolarındaki her tuş vuruşunu kopyaladığı ortaya çıktı.

Apple, geçtiğimiz ay düzenlediği WWDC 2020’de (Dünya Geliştiriciler Konferansı) işletim sistemleri için geliştirdiği yeni gizlilik ve güvenlik özelliklerini tanıtmıştı. Şirketin bu özelliğiyle birlikte resmen teknoloji dünyasında Pandora’nın Kutusu açıldı.

Apple’ın getirdiği yeni özellikle birlikte birçok uygulamanın, arka planda kullanıcıların klavye panolarındaki verileri okuduğu ortaya çıkmıştı. TikTok da dâhil olmak üzere birçok popüler uygulama pano verilerini okurken yakalanmıştı. Ortaya çıkan bu ‘skandallar’ sonrasında uygulamalar bu sorunu düzeltmeye zorlanmıştı.

iOS’un gizlilik özelliğine yakalananlar arasına popüler iş ağı uygulaması LinkedIn de girdi. LinkedIn’in iOS uygulamasının iOS 14’lü iPhone ve iPad’lerin panolarındaki içeriği okuduğu ve kopyaladığı bulundu.

DonCubed adlı bir Twitter kullanıcısı, Twitter’dan yaptığı paylaşımda iPad Pro’daki LinkedIn uygulamasının yaptığı her vuruş sonrasında MacBook Pro’sunun panosundaki içerikleri kopyaladığını ifade etti. Bir LinkedIn sözcüsü, bunun bir hata olduğunu ve uygulamada böyle bir amaç olmadığını ifade etti.

 LinkedIn Tüketici Ürünleri Mühendisliği Başkan Yardımcısı Erran Berger, DonCubed’ın yaptığı paylaşıma “Bunu dile getirdiğin için teşekkürler. Bunun metin kutusunda yazılan anlık içerik ile pano içerikleri arasında eşitlik kontrolü yapan bir koda kadar takip ettik. Pano içeriklerini depolamıyor ya da iletmiyoruz şeklinde cevap verdi.

 

KAYNAK


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.