Öğrenci Kariyeri Banner

KYK Kredi Borçlarının Geri Ödemeleri Sosyal Medyada Gündem Oldu!

KYK Kredi Borçlarının Geri Ödemeleri Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Geçtiğimiz aylarda birçok sosyal medya kullanıcısı, KYK borçlarını hesapladıklarında geri ödemelerinin aldıkları paradan misliyle daha fazla olduğunu görmüştü ve bu durum sosyal medyada büyük tepki yaratmıştı. KYK borçlarına gelen faiz bugün yine gündem oldu.

Her yıl milyonlarca öğrenci üniversitelere yerleşiyor ve yaşanan ekonomik sıkıntılar, öğrencilerin ekstra gelir için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan 'yardımlara' başvurmasına neden oluyor.

Ancak her öğrenciye burs çıkmayabiliyor. Bu durumla karşılaşan öğrenciler, mecburen geri ödemeli KYK kredilerine başvurmak zorunda kalıyor. Şimdi gelen haberler ise, bu yıl kredi almayı tamamlayan öğrencilere çıkan borçların beklenenden çok daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Neredeyse 3 Katı Geri Ödeme Çıktı!

Sosyal medyada birçok kişi, aldığı KYK kredisinin geri ödemesi ile ilgili paylaşımlar yaptı. Yapılan paylaşımlarda borca getirilmesi tahmin edilen faizlerin oldukça yüksek olması büyük tepki çekti.

Geçtiğimiz sefer KYK kredileri gündem olduğunda bir öğrenci, anapara tutarının 32.415 TL olduğunu, toplam geri ödemenin ise 102.348 TL olduğu açıklamıştı. Ayrıca ‘Enflasyon Farkı Toplam Tutarı’nın 69.933 TL olması da büyük dikkat çekti. Şimdi de yine benzer bir durum yaşanıyor.

 

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesindeki açıklamasına göre, aylık bazda ve izleye yıllardaki artış oranlarına göre ödenecek olan kredilerin, TÜİK tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışları uygulanmak suretiyle hesaplanacak olan tutar üzerinden geri ödenmesi gerekiyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

1 Yorum

  • Meryem Erdoğan

    Arkadaşıma sordum onun aynı.Ödemelerini geciktirmedikleri halde bu arkadaşların nasıl yüksek çıkıyor anlam veremedim.Haber doğru mu gerçekten

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.