Öğrenci Kariyeri Banner

Kutuplaşmayı Azaltmak Bize Ne Sağlar?

Kutuplaşmayı Azaltmak Bize Ne Sağlar?

Her farklılığın ayrı bir zenginlik olduğunun farkında olarak herkesin kendi görüşünü ifade edebileceği bir fikir ortamı yaratabiliriz.

Siyasi ve sosyal tüm konularda farklılıkların düşünce zenginliği yarattığını fark ettiğimizde, kendi görüşlerimize benzer görüşlere sahip olmayan insanlarla da vakit geçirdiğimizde kalıp yargılarımızın kırıldığını görebiliriz. 

 Birbirimizi dinleyerek ve söylenenleri anlamaya çalışarak önyargı ve ayrımcılığı azaltabiliriz.

Çevremizdekilerle sosyal ilişkiler kurarken etnik kimliklerinden, cinsiyetlerinden, cinsel yönelimlerinden, inançlarından, taraftarlıklarından ve siyasi görüşlerinden bağımsız olarak iyi anlaşabildiğimiz için arkadaş olabiliriz.

İlişkilerimizi ''insanı insan olduğu için sevmek'' temeline dayandırırsak, kutuplaşmayı hayatlarımızdan çıkartabiliriz.

 İletişimin temeline hepimizin sahip olması gereken hakları koyarak, bu evrensel ilkelerle herkesin düşünce ve görüşlerinin değerli olduğu bir dünyayı yaratabiliriz. 

Toplumun geleceği çocuklarımızın daha özgür ve huzurlu bir ortamda büyümelerini sağlayabiliriz. Hiçbir toplumsal grubun homojen olmadığını, her toplumsal grubun da içerisinde farklılıkları barındırdığını fark ederek, farklılıklarıyla barışık bir toplumu inşa edebiliriz.

Her bireyin eşit olduğu ve eşit haklara sahip olduğuna dair bilincimizi güçlendirerek, ayrımcılıktan uzak bir topluma katkı sunabiliriz. Toplumda kendi haklarımız kadar diğer bireylerin haklarının da hayata geçirilmesinin ortak sorumluluğumuz olduğunu fark edebiliriz.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.