Öğrenci Kariyeri Banner

Küresel Isınmayı Engellemek İçin Uygulanması Gereken 4 Önemli Adım!

Küresel Isınmayı Engellemek İçin Uygulanması Gereken 4 Önemli Adım!

Sera gazlarının atmosferdeki miktarının insan etkinlikleri sebebiyle aşırı artması, Dünya’nın ortalama sıcaklığının yükselmesine yani küresel ısınmaya yol açıyor. Bunu önlemek için de bireysel olarak harekete geçmemiz gerekiyor. Peki bizler küresel ısınmayı önlemek için neler yapılabiliriz? Bu yazımda bireysel olarak uygulamanız gereken dört önemli adımdan söz edeceğim.

Keyifli okumalar dilerim!

1. Geri Dönüşüm

geri dönüşüm

Küresel ısınmayı önlemek için uygulanması gereken adımlardan ilki geri dönüşüm. Günlük hayatta birçok konuda geri dönüşüm yapabiliriz. Örneğin fazla kıyafetlerimizi çöpe atmak yerine, ihtiyacı olan birine verebiliriz. Ek olarak, bitkisel atık yağları biriktirip Alo Atık Hattı’nı arayarak yağları evimizden almalarını sağlayabiliriz.

2. Ulaşım

ulaşım

Araçlarla seyahat etmek yerine toplu taşıma araçlarını kullanabiliriz. Sera gazlarının yüzde 14’ü araçlarımız sebebiyle atmosfere salınıyor ve giderek artan araç kullanımı yüzünden de daha tehlikeli bir hâle geliyor. Bu yüzden mümkün olduğunca toplu taşıma kullanmamız küresel ısınmayı engelleyecektir. Ayrıca benzimizi akşamdan almakta büyük fayda var. Soğuk saatlerde aldığımız benzin buharlarının atmosfere kaçmasını engelleyebiliriz.

3. Enerji

enerji

Küresel ısınmanın önüne geçebilmek için evimizde kullandığımız ampulleri değişebiliriz. Eğer floresan tasarruflu ampul kullanırsak yılda 1.5 ton sera gazı üretimini engelleyebiliriz. En çok yaptığımız hatalardan biri de televizyon ve ışıkları kullanmadığımız zaman açık bırakmamız. Buna dikkat edebilirsek karbondioksit emisyonunu yaklaşık yüzde 10 azaltabiliriz. Ve son olarak, tozlu lambalar yüzde 25 daha fazla enerji tüketeceğinden lambanızın tozunu düzenli olarak almanızı öneriyoruz!

4. Isı Yalıtımı

ısı yalıtımı

Evlerimizde yaptırdığımız ısı yalıtımı, yarı yarıya enerji tasarrufunun azalmasına katkı sağlıyor. Yalıtımsız binalar ise havaya boşuna enerji savrulmasına neden oluyor. Bu yüzden eğer küresel ısınmayı önlemek için bir şeyler yapmak istiyorsanız mutlaka evinize ısı yalıtımı yaptırmanızı tavsiye ediyoruz!

 

KAYNAK 1

KAYNAK 2


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.