Öğrenci Kariyeri Banner

Koçluk Eğitimiyle Motivasyonunuzu Geri Kazanın

Koçluk Eğitimiyle Motivasyonunuzu Geri Kazanın

Koçluk, insan hayatına destek sağlayan yol arkadaşıdır. 

Koçluk hizmeti, bireyler ve şirket performanslarını arttırıp en iyi sonuca ulaşmalarını sağlayan etkili bir metottur. Profesyonel koçlar danışanları ile birlikte iş, kariyer, finans, sağlık ve özel ilişkiler gibi alanlarda karşılıklı etkileşim ile çalışmaktadır. Profesyonel koçluk almanın neticesinde, kişiler en doğru yöntemle sağlıklı hedef belirler, daha aktif olur ve yerinde kararlar verirler. Güçlü yönlerini daha çok ortaya çıkarırlar. 

Koçluğun Amacı Nedir? 

Koçluğun Amacı Nedir? 

Koçluk, danışmanlık verdiği kişi ya da kurumlara belirlenen hedef doğrultusunda, koçun desteği ve sorunların üstünden tek başına gelmeyi öğrenmesidir. Koşlul, kişiye göre gelişim sürecidir. Danışan, koçluk süreci boyunca kendisini daha iyi tanıyıp, sahip olduğu fakat gösteremediği potansiyelini keşfeder ve nerede hata yaptığı konusunda kendisi geliştirir. 

Koçluk, danışanın özel ya da profesyonel yaşamındaki gelişimi destekleyen temelinde güven ve gizlilik esasına dayanan süreçtir. 

Koçluk Hizmeti Kişiye Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Koçluk Hizmeti Kişiye Ne Gibi Faydalar Sağlar?

  • Profesyonel koçluk işlerinizi kolaylaştırır.
  • Sizi başarıya en doğru yoldan başarıya ulaştırır.
  • Motivasyonu ve verimliliği arttırır.
  • Kendi duygularını tanır ve kişisel gelişimine katkı sağlar. 
  • Danışanın yaşama karşı pozitif bir bakış açısını geliştirir. 
  • Daha aktif sosyal çevre edinmesini ve gelişimini sağlar.
  • Öğrenme ve öğrendiğini uygulama potansiyeli gelişir. 

Koç Kimdir? 

Koç Kimdir? 

Doğru sorular sorarak yanıt beklediğiniz yol arkadaşınızdır. Problemleri çözülmesi ve gelişimi gibi unsurlar konusunda neler yapılacağını belirleyen, doğru sorular sorup danışanın bulmasını sağlamaktadır. Danışanın alışılmışın dışındaki düşünce yapısını zorlayarak, farklı bakış açısıyla gelişmesini sağlar. 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.