Öğrenci Kariyeri Banner

Kızıl Gezegen'de 3 Göl Daha Bulundu!

Kızıl Gezegen'de 3 Göl Daha Bulundu!

Çok uzun zamandır uzayda yaşam hakkında birçok araştırmaya ev sahipliği yapan Kızıl Gezegen Marsta 3 göl daha bulundu.

2018 yılında bilim adamları tarafından Marsın derinliklerinde gizli bir su alanı keşfedilmiş ve araştırmalar derinleşmişti. Araştırmalar sonucunda geçtiğimiz günlerde bu su alanının yakınında 3 göl daha keşfedildi.

Roma Üniversitesi’nde gezegen bilimci Elena Pettinelli, ortaya çıkan bu yeni gelişme için “karmaşık bir sistem’’ ifadelerini kullandı. Şu ana kadar bulunan göllerin en büyüğü 30 kilometre(18 mil) uzunluğunda ve 20 kilometre (12 mil) genişliğinde yer alıyor.

Çoğu araştırmacıya göre Kızıl Gezegen bir zamanlar suyla doluydu ama daha sonra ince atmosferi nedeniyle var olan suyunu kaybetti ve bu hale geldi. Araştırmacılara göre bulunan bu göller bu zamana kadar tuz oranı sayesinde yok olmadı. 2018 yılında bulunan ilk su birikintisi 2012 ve 2018 yılları arasında yapılan 29 gözleme dayanıyordu. Ancak yeni bulunan 3 göl için aynı şey söz konusu değil. Yeni keşfedilen 3 göl 2012 yılından 2019 yılına kadar yapılan 134 gözleme dayanıyor.

 

Mars'ta İlk Kez Göl Bulundu haberimizi okumak için tıklayın.

''ÖZGÜN İÇERİK''

 


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.