Öğrenci Kariyeri Banner

Kayseri’deki Üniversiteler Nelerdir?

Kayseri’deki Üniversiteler Nelerdir?

Kayseri, Türkiye’nin kültür, sanat, turizm ve bilim merkezlerinden biridir. Her dönemde önemini korumuştur. Kayseri, tarihin en eski zamanlarından beri pek çok uygarlığa beşiklik etmiş şehrimizdir. Kayseri kışları soğuk ve kar yağışlı yazları ise kurak ve sıcak karasal iklime sahiptir. Kayseri ilimizin iklimi, o yerin sahip olduğu yükseltiye değişkenlik gösterir. Bu doğrultuda iklim, çukurda kalan bölgelerde daha ılımlıdır. Yaylalardan dağlık kesimlere doğru gidildikçe ise iklim sertleşir. Kayseri yıllar boyu önemini korumuş ve bu dönemde de gelişmeye devam etmektedir. Kayseri’de 4 üniversite bulunmaktadır. Kayseri’deki üniversiteleri şu şekilde sıralamak mümkündür; Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi. Şimdi sizlere Kayseri’deki üniversiteler hakkında bilgiler sunacağız. Keyifli okumalar dileriz.

Erciyes Üniversitesi

Erciyes Üniversitesi

Kayseri ilimizde eğitim hayatına devam eden Erciyes Üniversitesi iki kampüsten oluşmaktadır. Kampüslerden biri Talas’ta bulunan kampüs merkezi bir konumdadır ve Merkez kampüs olarak bilinir. Bir diğer kampüs ise Seyranı Kampüstür. Bu kampüs Erciyes Dağı’nın eteklerinde Develi ilçesinde bulunmaktadır. Erciyes Üniversitesi'nin ilk temeli 1968 yılında Hacettepe Üniversitesi bağlı olarak kurulan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ile atılmıştır. Sonrasında yavaş yavaş diğer fakülteler yani İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakülteleri açılmıştır. Erciyes Üniversitesi aslında 1978 yılında Kayseri Üniversitesi adı altında kurulmuştur. Şu anda Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Turizm Fakültesi, İlahiyat Fakültesi olmak üzere öğrencilere pek çok alanda eğitim sunmaktadır.

İlginizi çekebilir: Üniversite Tercihi Neye Göre Yapılmalı?

Kayseri Üniversitesi

Kayseri Üniversitesi

Kayseri’deki üniversitelerden Kayseri Üniversitesi yeni kurulan bir üniversitedir. Erciyes Üniversitesi’nin bölümlerinin bir kısmının Kayseri Üniversitesine aktarılmasıyla kurulmuştur. Kayseri Üniversitesi son derece merkezi bir kampüse sahiptir. Bu kampüs öncesinde Erciyes Üniversitesinin kullandığı 15 Temmuz Yerleşkesi idi. Sonrasında Kayseri Üniversitesine devredildi. Günümüzde Kayseri Üniversitesi, beş fakülte, on bir meslek yüksekokulu, bir lisansüstü enstitü ve dokuz uygulama ve araştırma merkezine sahiptir. Bünyesinde bulundurduğu tüm eğitim bölümleri ile öğrencilere hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca Kayseri Üniversitesi, sahip olduğu öğrenci sayısı ile Kayseri şehrinin ikinci büyük üniversitesi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Kayseri Üniversitesinde bulunan 4 yıllık bölümleri şu şekilde sıralamak mümkündür; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, İslami İlimler, İslami İlimler, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, bölümleri. Bunlar dışında Kayseri Üniversitesinde pek çok 2 yıllık bölümler de mevcuttur.

Dikkatini çekebilir: Üniversite Dönemi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Kayseri’deki üniversiteler içerisinde sayabileceğimiz bir diğer üniversite ise Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’dir. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından 2009 yılında kurulmuştur. Bünyesinde sekiz fakülte, üç enstitü ve bir meslek yüksekokulu bulunduran Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 2009’dan bu yana eğitim hizmeti vermektedir. Nuh Naci Yazgan Üniversitesinde yer alan fakülteleri şöyle sıralayabiliriz: Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi. Nuh Naci Yazgan Üniversitesinde yer alan enstitüleri ile şu şekilde sıralamak mümkündür: Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü. Kayseri’deki üniversiteleri teker teker incelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz de üniversite tercihi yaparken Kayseri’deki üniversitelerde istediğiniz bölümler var ise bu üniversiteleri inceleyip tercih edebilirsiniz.Daha fazla bilgi için Üniversite Hayatı Boyunca Mutlaka Yapılması Gereken 25 Şey içeriğimizi okuyabilirsiniz.


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.