Öğrenci Kariyeri Banner

Kaybolan Denizaltıdaki 5 Kişinin Hayatını Kaybettiği Açıklandı!

Kaybolan Denizaltıdaki 5 Kişinin Hayatını Kaybettiği Açıklandı!

Titanik'in enkazına turistik gezi düzenlediği sırada kaybolan ve yaklaşık 4 gündür haber alınamayan denizaltının enkazına ulaşıldı. İçerisinde bulunan 5 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Kuzey Atlantik Okyanusu'nun binlerce metre altındaki Titanik'in enkazına gezi gerçekleştiren bir batiskaf, içindeki mürettebat ile birlikte kaybolmuştu. Yapılan açıklamada enkazın bulunmasının ardından içinde bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Denizaltı, Batığa Ulaşmadan İnfilak Etmiş!

OceanGate isimli bir şirket, denizaltılarıyla enkaza turistik geziler gerçekleştiriyordu. Geçtiğimiz gün, enkazı ziyaret eden denizaltılardan birinin kaybolduğu açıklandı. Denizaltının 96 saatlik yaşam desteğine sahip olduğu belirtilmişti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği sırada bölgeden ses duyulduğu bildirilmiş ancak bir neticeye ulaşılamamıştı.

Açıklanan verilere göre araçtaki oksijenin tamamı, dün Türkiye saati ile 14.08'de sona erdi. Dün akşam saatlerinde ise, Titanik enkazının yakınlarında denizaltının parçalarına rastlandığı belirtildi.

OceanGate'in Titan isimli denizaltısının bu şekilde patlama sonucu infilak ettiği söyleniyor:

ABD Sahil Güvenlik Tuğamirali John Mauger düzenlediği basın toplantısında, bir Kanada gemisinden gönderilen insansız bir aracın TSİ Perşembe akşamı Titanik enkazının pruvasından yaklaşık 1.600 feet (488 metre) uzaklıkta, yüzeyin 2-1/2 mil (4 km) altında enkazını keşfettiğini bildirdi.

Gemide bulunan 5 kişi arasında 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding; her ikisi de İngiliz vatandaşı olan Pakistan doğumlu iş adamı 48 yaşındaki Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman; batığı daha önce defalarca ziyaret etmiş olan Fransız okyanus bilimci ve Titanik uzmanı 77 yaşındaki Paul-Henri Nargeolet ve OceanGate'in Amerikalı kurucusu ve genel müdürü Stockton Rush bulunuyordu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.