Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyerinize İlham Verecek 5 Belgesel

Kariyerinize İlham Verecek 5 Belgesel

Kariyerinizin başındaysanız ya da iş yaşamınız hakkında önemli karalar vermeniz gereken bir noktadaysanız, size örnek olacak hikayeler duymak isteyebilirisiniz. Teknoloji devlerinden moda ikonlarına, ilham alabileceğiniz belgeselleri sizin için derledik.  

1.Steve Jobs: One Last Thing

Tüm zamanların en başarılı firmalarından olan Apple’ın kurucusu Steve Jobs, teknolojide yaptığı devrimlerle oldukça ses getirdi. Satış, pazarlama gibi konulara oldukça önem veren Jobs, teknoloji, perakende ve eğlence gibi sektörlerde büyük dönüşümlere neden olmuştu. Yöneticiliğiyle oldukça ses getiren Steve Jobs’ın bilmediğiniz pek çok yönünü bu belgeselde bulabilirsiniz.

2.Iris

Tüm zamanların en başarılı firmalarından olan Apple’ın kurucusu Steve Jobs, teknolojiyle ilgili devrimlerle oldukça ses getirdi. Satış, pazarlama konularına oldukça önem veren Jobs, teknoloji, perakende ve eğlence gibi sektörlerde büyük dönüşümlere neden olmuştu. Yöneticiliğiyle oldukça ses getiren Steve Jobs’ın bilmediğiniz pek çok yönünü bu belgeselde bulabilirsiniz.

3.Jiro Dreams of Sushi

Üç Michelin yıldızı almayı başaran ilk suşi şefi olan Jiro Ono’yu anlatan belgesel, Japonya’nın milli hazine olarak gördüğü 91 yaşındaki usta ismin mükemmelliğe ulaşma hikayesini anlatıyor. Bu belgesel çalışkanlığın, azmin ve isteğin doğuracağı mükemmel sonuçları görmek için birebir. 

4.Somm

Hayatta en sevdiğiniz şeyi işinize dönüştürme fikri kulağa nasıl geliyor. Eğer tutukularınızı yaşayarak para kazanmak isteyenlerdenseniz  belgesel size ilham olacak. Dünyanın en düşük başarı oranlarından birine sahip sommelier yani şarapçı kahyalığı sınavını geçmeye çalışanların macerasını konu alınan bu belgesel dünya genelinde şarap üretim ve tüketimiyle ilgili de ilginç bilgiler anlatıyor.

5.Broke

2012 yılında yapılan Broke, bazı profesyonel sporcuların hayattaki hızlı yükselişlerini ve sonrasında tekrar eski hayatlarına geri dönüşünün arka planını konu alıyor. Dünyaca ünlü sporcuların bu maceraları size hayatla ilgili bazı gerçekleri sorgulatacak. 

Özgün İçerik


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.