Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyeriniz Boyunca Başarılarınızı Katlayacak Altın Değerinde Tavsiyeler!

Kariyeriniz Boyunca Başarılarınızı Katlayacak Altın Değerinde Tavsiyeler!

Herkes kariyer hayatında başarıyı yakalamak ister. Bazı durumlarda çalışanların önüne çıkan engeller, onların başarıya ulaşmasını zorlaştırır. Bu yüzden iş yaşamında takip edilmesi gereken bazı stratejiler vardır. Başarılarınızı katlayacak altın öneriler ile beraber kariyeriniz boyunca yapmanız gerekenlere gelin birlikte bakalım!

1. Hazırlıklı Olun

Her şeyin dört dörtlük olmayacağı gibi iş hayatında sürekli olumsuz durumlarla da karşılaşmazsınız. Ekonomik problemlerle alakalı ya da farklı durumlardan kaynaklı olumsuzluklar sizin iş yaşamınızda da aksaklıklara neden olabilir. Bu sorunlara karşı bir çözüm üretmeye odaklanmalısınız. Ne olursa olsun motivasyonunuzu bozmamalısınız. Kariyerinizde başarılı olmanın yollarından birisi de budur.

2. Hedef Belirleyin

İş yaşamınızda plansız bir yol izlemek sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bir amaç belirlemek ve bu doğrultuda hareket etmek sizin başarınızı katlayarak arttıracaktır. Planlanan hedefin ölçülebilir, ulaşılabilir olmasına dikkat edin. Hedefiniz ne kadar gerçekçi olursa, sizin ona ulaşmanız o kadar kısa sürede olur. 

3. Stresinizi Yönetin

İş yaşamında herkes gibi sizin de stres altında hissetmeniz gayet doğal. Önemli olan stresinizi kontrol altına alabilmektir. Belirli bir yere kadar insana olumlu etkisi olduğu gibi, aşırı olması halinde birçok problemi de beraberinde getirecektir.

Stresi yoğun yaşayan kişilerde, dikkat dağınıklığı, verimsizlik, motivasyonsuzluk kendini belli etmektedir. Kısa molalar vererek, nefes egzersizi yaparak, planlı çalışarak ve sosyalleşerek stresle başa çıkabilirsiniz. Eğer stresiniz işin içinden çıkamayacak boyuttaysa bir uzmana danışmanız faydalı olacaktır.

4. Kıskanç ve Alıngan Olmayın

İş yaşamında kıskançlık ve alınganlık, sizleri gerilere düşüren kaçınılması gereken davranışların içerisindedir. Karşı tarafa duyduğunuz kıskançlık, sizi umutsuzluğa sürükleyecek ve psikolojik olarak kendinizi yetersiz hissettirecektir ve yeteneklerinizin zamanla zayıflamasına neden olacaktır. Başkalarının başarısıyla ilgilenmek yerine, kendi başarılarınıza odaklanmanız sizin için en iyisi olacaktır.

Kariyer hayatınızda alınganlıktan kaçınmak da son derece önemlidir. Yapıcı olsun ya da olmasın, size karşı yapılan eleştirilerde alınganlık göstermemeniz gerekir. İş hayatındaki bu gibi olumsuz durumlara karşı güçlü kalmak sizi başarıya ulaştıracaktır.

5. Zamanı Kontrol Edin

Yoğun iş döneminde zaman yönetimine dikkat edilmelidir. Plansız yapılan işler yüzünden zamanı yeterince iyi kullanamadığınızı fark edersiniz. İşinizin durumuna göre kendinizi ayarlayarak harcadığınız zamanı daha verimli hale getirebilirsiniz. İşinize odaklandığınız ve zamanı kontrol etiğiniz sürece günü rahatlıkla sürdürebilir ve işlerinizi zamanında teslim edebilirsiniz. 

6. Ön Yargılarınızdan Kurtulun

Hayatınıza yeni giren kişiler hakkında bilginiz yoksa, onlara dair ön yargılar oluşturmaktan kaçınmalısınız. Onları tanımaya yönelik sorular sorarsanız kafanızda oluşan ön yargılar kırılacaktır.

Ne olursa olsun, aynı çatı altında olduğunuz kişilerle çalışırken olumsuz eylemlerden kaçınmaya çalışın. Olumsuz yargılardan kurtulmak sizi hem mutlu hem de başarılı bir birey yapacaktır.

7. Engelleri Ortadan Kaldırın

Sizi zor durumda bırakacak ve ilerlemenizi durduracak engelleri kontrol altına almanız gerekmektedir. Bunun için önünüze çıkan engelleri görmeniz ve çözüm aramanız gerekir. Sizinle ilgili olsun ya da olmasın karşınıza çıkan bu engelleri görmezden gelmemelisiniz. Böylece çalışma hayatınızı daha rahat ve düzenli hale getirebilirsiniz.

8. Hatanızdan Ders Çıkarın

Kariyeriniz boyunca başarılarınızı arttıracak bir diğer yöntem, karşınıza çıkan hatalardan ders çıkarmaktır. Herkes kaçınılmaz hata yapar fakat bundan korkmamalısınız. Çünkü bazen hata yapmadan gerçekleri göremeyiz. Önemli olan bu hatalardan aldığımız derslerdir. Olumsuzu olumluya çevirmek size başarının kapılarını aralayacaktır.

9. Gündemi Takip Edin

Kendi işinizle alakalı güncel kalmanız çok önemlidir. Yeni sistem, hızla gelişen çağa ayak uyduran kişileri barındırmayı tercih ediyor bu yüzden seri ve pratik olmak sizi ön sıralara yerleştirecektir. Başarıya ulaşmak için medyaya bağımlı olduğumuz bu zamanlarda, dijital platformları takip ederek güncel kalabilirsiniz.

10. Güvenilir Olun

Birçok insanın bir arada barındığı iş yerlerinde güvenilir olduğunuzu ispatlamanız, başarı merdivenini tırmanmanızı kolaylaştıracaktır. İş arkadaşlarınız arasındaki ilişkilerin de daha gerçekçi olmasında önayak olur.

Tam aksine, gerçekleştirmekte zorlandığınız sözler vermek, karşı tarafın size güvenmesini zorlaştıracaktır. Doğal ve samimi bir tavır sergilediğiniz müddetçe, başarıyı yakalamanız mümkün. Öncelikle elbette kendinize güvenmeli ve bunu karşı tarafa aktarmalısınız. 

kaynak


Aysima Gel

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aysima Gel..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.