Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyerine Yön Çizenler: Anadolu Holding CYO Stajyerleri Bölümlerini Anlatıyor

Kariyerine Yön Çizenler: Anadolu Holding CYO Stajyerleri Bölümlerini Anlatıyor

Tüm sene uğraştınız, sıra geldi emeklerinizin karşılığını almaya. Peki hangi okulları tercih etmeli, hangi bölüm size daha uygun? Bu soruların yanı sıra bölümlerin stajla bağlantılarını da öğrenebileceğiniz, tercih döneminizde sizi bir nebze daha rahatlatacak  bir yazı hazırladık.

Son dönemde revaçta olan bölümlerle ilgili Anadolu Holding CYO Stajyerlerine sizlerin de merak edeceğini düşündüğümüz birkaç soru yönelttik.

İstanbul Teknik Üniversitesi

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ 

ARTUNÇ SARI


 

Bölümünüzdeki iş imkanlarından bahseder misiniz? 

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği iş imkanları açısından çok geniş bir bölüm. Metalurjinin anlamı metal bilimi olduğundan metalin ilk halinden ürün haline gelene kadar üretimin her alanında çalışmak mümkün. Aynı şekilde malzemelerin ön planda olduğu seramik, cam, polimer, beyaz eşya, otomotiv, havacılık ve savunma sanayii, biyomalzemeler, yarı iletken sanayisi, gemi imalatı, yüzey işlemleri sanayisi, enerji malzemeleri gibi alanlarda çalışılabilir. Bunlara ek olarak firmaların Kalite Kontrol departmanlarında tahribatsız muayene gibi işlerde görev alınabilir. Kurumsal kariyer değil de akademik kariyer düşünenler için de araştırmalar, projeler, ar-ge gibi imkanlar bölümde çok fazladır.  

Seçtiğimiz bölümde aldığımız derslerin staja katkıları ne yönde olur? 
 
Stajlar, öğrencilere okulda öğrenilen bilgilerin uygulamasını yapma/gözlemleme fırsatı sunar. Bu nedenle bölümle alakalı bir firmada yapılan staj, mesleğin öğrenilmesinde eksik kalan taşları yerine oturtur. Aynı şekilde staj sırasında verilen sorumluluklar da derslerde öğrenilen bilgiler kullanılarak yerine getirildiğinden bu dersleri gerçekten öğrenmek meslek hayatına uyum konusunda çok faydalıdır. 


Bilgi Üniversitesi

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ 

ERVA YAMAN 

Bölümünüzdeki iş imkanlarından bahseder misiniz? 

Bölümüm Mekatronik Mühendisliği. İş imkanları daha çok beyaz eşya, otomotiv, telekomünikasyon ve savunma sanayine yönelik. Gelişim sağlandığı sürece de yazılım alanlarına da açık bir bölüm. Kişinin hedeflerine ve isteklerine göre şekillenebilir. 

Bölümü okurken hayal ettiğiniz iş ortamı ile şu an çalıştığınız iş ortamı uyuyor mu? 

Şu anda okuduğum bölümle çok da bağdaşmayan bir departmanda staj yapıyorum ama bunun beni daha da geliştirdiğini ve farkındalık yarattığını düşünüyorum. Gerçekten hangi işlerde mutlu olacağımı bu yolla keşfediyorum ve farklı alanlarda da bilgi sahibi olmamı, deneyim kazanmamı sağlıyor. Zaman yönetimi doğru yapıldığı sürece alanımız dışında da deneyim elde etmek gelecekte kariyer yolculuğumuzda bize pek çok katkı sağlayabilir karar verme aşamalarında. 


Yıldız Teknik Üniversitesi

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ 

GAMZE AKYILDIZ 

Bölümünüzdeki iş imkanlarından bahseder misiniz? 

Temel olarak baktığımızda, kimya mühendisleri üretim olan her yerde çalışabilir. Çünkü proses olarak adlandırdığımız süreçlerden sorumluyuz aslında.  Departman olarak ise Üretim, Ar-Ge, Proses Geliştirme, Kalite Kontrol, Laboratuvar, Üretim Planlama gibi birimlerde kimya mühendisleri faaliyet gösterebilir. 

Bölüm tercihini puanınıza göre mi yaptınız yoksa kişisel özelliklerinize mi? 

Aslında kişisel isteklerim doğrultusunda. Mühendis olmak istediğimi biliyordum ama ne mühendisliği konusunda kararsızdım. Lisede kimyam iyi olunca ‘’kimya mühendisleri ne iş yapıyor acaba?’’ diyerek bir araştırma yapmıştım ve evet gerçekten okumak istediğim mühendislik bu demiştim. Üniversitede de 4 sene boyunca doğru yerdeyim, doğru bir kararmış kimya mühendisliği diyebildim. 


ODTÜ

İŞLETME 

SEVDE KULALI 

Bölümünüzdeki iş imkanlarından bahseder misiniz? 

İşletme mezunları çok çeşitli sektörlerde ve alanlarda çalışabiliyor. Özel şirketlerde farklı departmanlarda veya devlet kurumlarında çalışabilirsiniz. Girişimci olduğunuzu düşünüyorsanız ya da hayata geçirebileceğiniz fikirleriniz varsa kendi şirketinizi kurabilirsiniz. Okul hayatını ve akademiyi seviyorsanız okulda kalıp akademik hayatınıza devam edebilir ve öğretim görevlisi olabilirsiniz.  

Okuldan öğrendiğiniz bilgileri şirkette nasıl kullanabiliyorsunuz?  

Şirkette yaptığım işle ilgili takıldığım noktalarda derslerde yaptığımız vaka çalışmalarından yola çıkarak işimi tamamlayabiliyorum. Ayrıca yalnızca ders anlamında değil sosyal anlamda da okulda öğrendiklerimizi şirkette uygulayabiliyoruz insanlarla doğru iletişim kurabilmek gibi. 


ODTÜ

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ 

YAĞIZ TEZAL 

Bölümünüzdeki iş imkanlarından bahseder misiniz? 

Kimya Mühendisliği sektörel olarak çok kapsamlı yerlerde görev alabiliyor. Zamanın getirisiyle kimya sektörüyle bağlı kalmayıp çoğu sektörde imkan bulunuyor. Önemli olan kendini geliştirip bulunmak istediğin sektöre ilgi duymaktır. 

Seçtiğimiz bölümde aldığımız derslerin yaptığımız staja katkıları ne yönde olur? 

Bölümden almış olduğum dersler daha önce yapmış olduğum zorunlu stajlarımda teknik anlamda desteği oldu. Anadolu ISUZU kapsamında dahil olduğum CYO staj programında ise; analitik düşünme, pratik davranma ve çözüm odaklı olma özelliklerimi almış olduğum eğitimin etkisi olduğunu düşünüyorum. 


İstanbul Üniversitesi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER 

ÖZGÜN DEMİRAL 

Bölümünüzdeki iş imkanlarından bahseder misiniz? 

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri iş hayatında birçok alanda fırsatlara erişebilir. Bu fırsatlardan başlıcaları; akademik kariyer imkanları ile üniversitede kalıp çalışmalara devam etmek, kamu kurumlarında çalışma hedefi ile birçok bakanlık ve kurumda kamu görevini yerine getirmek. Ayrıca özel sektör düşünen öğrenciler ise bölümden aldığı iktisat ve İngilizce eğitimi ile birçok kurumda kendi kariyerlerini oluşturabilirler. 

Seçtiğimiz bölümde aldığımız derslerin yaptığımız staja katkıları ne yönde olur? 

Derslerimi daha çok finans ve pazarlama iletişimi üzerine seçmeye çalıştım. Finans, muhasebe, uluslararası ekonomi alanında aldığım dersler, stajımda bu alandaki işleri kolaylıkla yürütmemi sağladı. İş hukuku, uluslararası iletişim alanında aldığım dersler ise işyerinde çalışan ve müşteri ilişkilerini kolaylıkla yönetebilmemi sağladı. 

 


 

Umuyoruz ki bu yazımızda kafanızdaki soru işaretlerini biraz olsun giderebilmişizdir. 

Sorularımızı yanıtlayan Anadolu Holding CYO Stajyerlerine teşekkür ederiz.

 


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.