Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyer Planımızı Nasıl Kurgulamalıyız?

Kariyer Planımızı Nasıl Kurgulamalıyız?

Hayatımız boyunca bize 'büyüyünce ne olacaksın?' sorusu yöneltilmiştir. Bu sorunun cevabı kimleri için en başından itibaren belirlenmişken kimileri için yıllar içerisinde birçok farklı mesleğe dönüşmüştür.

Aslında bunun kararını verebilmek için odaklanmamız gereken bir kariyer haritası belirlemek, işimizi oldukça kolaylaştıracaktır. Kariyer planı, kariyerinizde ulaşmak istediğiniz hedefe ulaşmanızı kolaylaştıracak bir haritadır. Kariyer planlamada dikkat etmeniz gereken ilk şey gerçekten ne yapmak istediğinize karar vermektir. Karar verdikten sonra yapmanız gereken işlemler sandığınızdan çok daha kolay olacaktır.

Ne İstediğine Karar Ver!

Neleri yapmaktan hoşlanıyorsun ve nereye ait hissediyorsun ilk olarak bunu düşün! Yeteneklerinin farkında olmak ve istediğini bilmek en iyi başlangıç noktası olacaktır. 

Hangi İş Pozisyonunu İstiyorsun?

Bir sonraki adım hangi sektörde hangi pozisyonda çalışmak istediğini belirlemek olacaktır. İstediğin sektördeki insanlar iletişime geçerek onlardan fikir alabilirsin. 

Gerçekten Sana Göre mi?

Bir işi deneyimlemeden sana uygun olup olmadığını öğrenmen çok zor olduğu için sana uygun olduğunu düşündüğün bir projeye katılmanın tam zamanı. 

Kendini Geliştir!

İstediğin pozisyon için kendini geliştirmeye devam et ve sana uygun eğitimler bulmaya çalış. 

Güzel Bir Öz Geçmiş Hazırla!

Hedefine ulaştıracak bir CV hazırlamak çok önemli. İstediğin iş için neleri amaçladığını, neden tercih ettiğini iyi bir şekilde ifade etmen seni ön plana taşıyacaktır.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.