Öğrenci Kariyeri Banner

Karantinada Ruhunuza İlaç Gibi Gelecek Hobiler

Karantinada Ruhunuza İlaç Gibi Gelecek Hobiler

1 yılı aşkın süredir evlerimize kapalı olmamıza rağmen yeni çıkan kararlarla bir süre daha hem kendimizi hem de çevremizdekileri olası sağlık problemleri bakımından koruyabilmek amacıyla evlerimizde kalmamız gerekiyor. Zaten uzun süredir boş vakitlerde yapılabilecek çoğu şeyi hatta belki de her şeyi denediğimiz için artık bu vakitleri nasıl dolduracağımız konusunda kafamızda soru işaretleri olabilir.

İşte tam da o soru işaretlerini kaldırmak için birbirinden güzel ve belki de daha önce duymadığınız hobilerle tanışma vakti!

Kaligrafi Öğrenmek

hobiler

Yazınız hiçbir çalıştırma gerektirmeden de güzelse ve daha güzel bir boyuta taşımak istiyorsanız ya da beğenmediğiniz yazı stilinizi kaligrafi yöntemiyle geliştirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Edinmeniz gereken tek şey kaligrafi kalemi ve kâğıt. Henüz profesyonel değilseniz şimdilik kaligrafi kağıtlarına ihtiyacınız yok gibi görünüyor. Pratik yaptıktan sonra zamanla birbirinden güzel ve özel tebrik kartları, hediyelik tablolar hatta posterler hazırlamanız mümkün.

Bullet Journal Oluşturmak

hobiler

Eğer siz de planlı yaşama alışıksanız ve yapılacaklar listesi, planlayıcı post-itler olmadan yapamam diyorsanız kendi planlayıcınızı kendiniz oluşturabilirsiniz. Her bütçeye uygun olarak satılan bullet journal defterlerini satın alarak günlük, haftalık ve aylık bir şekilde planlamalarınızı kendi kaleminiz, şekilleriniz ve yaratıcılığınız ile oluşturabilirsiniz.

Kombucha Demlemek

hobiler

Kombu Çayı olarak da bilinen bu sıra dışı çay, binlerce yıl öncesine dayanan bir tarihe sahip olarak ilk olarak Doğu Asya’da yapılmaya başlanmış ve oradan tüm dünyaya yayılıp büyük bir üne sahip olmuştur. Kombucha adı verilen bir mantar türü hazırlanma aşamasında çay ve şeker bulunan özel bir solüsyon içerisine bırakılarak yaşaması ve üremesi için uygun ortam hazırlanmış olur. İltihaplanmalara, tansiyon hastalıklarına, kan dolaşımının düzenlenmesine, sinir sisteminin düzenli çalışmasına, kanserli hücrelerin yayılmasını engellemeye, akciğer hastalıklarına karşı koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve saymakla bitmeyecek kadar fazla sağlık problemine karşı onlarca faydası olan bu çayı yapmayı deneyerek sağlığınıza da katkıda bulunmuş olacaksınız.

Ukulele Çalmayı Öğrenmek

hobiler

Enstrüman çalmayı öğrenmek için uzun süreli bir çaba gerekse de ukulele çalmayı öğrenmek için kısa bir süre uğraşmanız yeterli. Hem stres atmak hem de dolu dolu vakit geçirmek istiyorsanız hali hazırda YouTube üzerinde birçok kanalda bulunan eğitim videolarını izleyebilirsiniz.

Tai Chi Öğrenmek

hobiler

Eski bir Çin egzersizi olarak bilinen ve doğru nefes almaya dayalı hareketlerden oluşan bağışıklık güçlendirici bu meditasyon sayesinde pandeminin yarattığı negatif enerjiden bir nevi de olsa uzaklaşmanız mümkün. Sakinleşmek ve stres azaltmak için denemek isteyebileceğiniz bu yöntemi öğrenmek ve geliştirmek önceden yüz yüze alınabilen derslerle mümkün olsa da şimdiki şartlar altında sadece internetteki videolarla geliştirmek durumundasınız.

Çömlek Yapmak

hobiler

Herhangi bir imalathaneniz olmadan evinizde de satın aldığınız kil hamurlarıyla çömlek yapmak mümkün. Çömlek fırınlarına sahip olmasanız da kendi mutfak fırınlarınızda amatör bir şekilde kendi tabak, bardak ve kâselerinizi yaparak yeni bir hobi edinebilirsiniz.

Ravioli Yapmayı Öğrenmek

hobiler

Eğer siz de bir makarna meraklısı ve farklı lezzetler denemeye açıksanız paketli makarnalardan kurtulmanızın vakti gelmiş demektir. Ailecek kaliteli ve birlikte vakit geçirmek için yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri olan makarna yapımına bir de ravioli şeklini oluşturmayı denemeyi eklerseniz çok daha keyifli anlara şahit olmuş olacaksınız. Yapımı oldukça kolay görünse de el becerisi ve emek isteyen raviolileri bir kez yaptıktan sonra, bir daha paketli makarnalara dönüp bakmaya bile tenezzül etmeyebilirsiniz.

Kanaviçe Yapmak

hobiler

Eski zamanların gözdesi olarak bilinen kanaviçe oldukça keyifli bir el işi olarak biliniyor. Henüz acemiyseniz, set halinde alacağınız ve setlerin içinde bulunan şablonlarla kendinizi geliştirebileceğiniz paketler tam size göre diyebiliriz. Ev dekorasyonunda veya hediyelik olarak kullanabileceğiniz kanaviçeyi öğrenmek ne kadar kolay olsa da elinizden bırakmak bir o kadar zor olabilir.


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.