Öğrenci Kariyeri Banner

Kablolu İnternet mi? Kablosuz İnternet mi?

Kablolu İnternet mi? Kablosuz İnternet mi?

2000’li yılların başında kablosuz internetin ortaya çıkmasıyla hem eski hem yeni web kullanıcıları yeni bir ikilemle karşı karşıya kaldı. İnternete kablolu olarak mı yoksa kablosuz şekilde mi bağlanılmalıydı? Şaşırtıcı bir biçimde Wi-Fi'ın icadı ile kablolu bağlantı yıkılmadı, Wi-Fi’da Ethernet’de birbirine yenik düşmedi. Günümüzde her iki bağlantı yöntemi de sıkça kullanılmakta ve aslında bu her birinin kendine göre güçlü ve zayıf yönleri olmasından kaynaklanıyor.

Peki, hangisini ne zaman kullanmak daha avantajlı?

Wi-Fi Taşınabilir Cihazlar ve Mobil Kullanımda En İyisi

  • Siz gün boyunca hareket halindeyken yanınızda götürebileceğiniz yapıda tasarlanmış dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar gibi taşınabilir cihazları kullanırken, Wi-Fi kuşkusuz bağlantı tercihimiz.
  • Wi-Fi'ın kablolu bir Ethernet bağlantısından daha düşük ve daha tutarsız hızlara sahip olsa da, geliştikçe bu olumsuzlukların etkisi önemli ölçüde azaldı. Özellikle son Wi-Fi standardı olan Wi-Fi 6, kullanıcılara önceki nesillerden daha hızlı bir deneyim sağlayabiliyor.

Kablolu Bağlantılar, Oyun, Akış ve İş İstasyonları İçin İdealdir

  • Bazı kullanım alanlarında Ethernet hala güçlü. Özellikle oyun oynuyorsanız, gecikmesiz ve tutarlı bir internet için Ethernet yolunu tercih etmeniz gerekiyor.
  • İnternet üzerinden yayın yapanların da tercihi Ethernet. Bu sayede büyük veri yüklerini daha hızlı şekilde paketleyebiliyor ve görüntüde anlık kesinti ve gecikmelerin önüne geçilebiliyor.
  • Ethernet'in önemli olduğu bir diğer nokta da iş istasyonları oluyor. Uzun soluklu kullanımda dahi kesintisiz internet erişimi için Ethernet burada da Wi-Fi'ya karşı üstün konumda.
  • Otellerde de Ethernet kullanımı bir hayli yaygın durumda. Çünkü Wi-Fi her odadan eşit ölçüde çekmiyor bu da bağlantı problemleri ve performans kaybı yaşatıyor.

Özgün İçerik


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.