Öğrenci Kariyeri Banner

Jenerik Müzikleriyle Akıllara Kazınan En İyi Diziler!

Jenerik Müzikleriyle Akıllara Kazınan En İyi Diziler!

Dizilerin intro kısımlarını genelde izlemeden geçeriz. Fakat öyle diziler var ki jenerik müzikleriyle herkesin dikkatini çekiyor. Dizi yıllar önce bitmiş olsa bile müzikleriyle hafızamızda yer etmeye devam ediyor. Adını duyduğunuzda zihninizde çalmaya başlayan jenerik müzikleriyle kitleleri peşinden sürükleyen en iyi dizileri sizler için derledik.

Jenerik Müzikleriyle Akıllara Kazınan En İyi Diziler!

1. Breaking Bad

Lisede kimya öğretmeni olarak çalışan Walter White, akciğer kanserine yakalandıktan sonra ailesinin geçimini sağlayabilecek parayı bırakmak amacıyla kariyer değişikliği yapma kararı alır. 

IMDB puanı 9.5 olan bu iddialı yapımın Dave Porter tarafından bestelenen ve bizi dizinin içine çeken  “Black+White=Grey” jenerik müziği ise yıllar geçse de akıllarda kalmaya devam ediyor. 

2.  Game of Thrones 

Bir kitaptan uyarlanan ve IMDB puanı 9.3 olan dizi, yedi krallığın arasında geçen savaşı konu alır. Yıllarca süren bu taht oyunlarında ölüm, savaş, zafer, dostluk ve aşkla yakından karşılaşırız.

Dizinin jenerik müziği  “A Song of Ice and Fire- Ramin Djawadi” ise milyonların kalbini fethetmeye devam ediyor.

3. Sherlock 

Kitaptan uyarlama olan dizinin başrolünde Benedict Cumberbatch yer alıyor. Afganistan’daki savaştan dönen doktor John ve dedektif Sherlock’un yolların kesişmesiyle dizi başlar. Beraber çalışmaya başlayan ikilinin macera dolu serüvenleri izleyiciyi ekran başına kilitliyor. Bu sürükleyici dizinin jenerik müziği de bir o kadar merak uyandırıcıdır. Başarılı dizinin IMDB puanı 9.1'dir.

4. Friends

90'lar rüzgarı estiren bu dizi Manhattan’da yaşayan genç bir arkadaş grubunun aşk ve dostluk hikayesini anlatıyor. IMDB puanı 8.8 olan ve finalinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen akıllarda kalmaya devam eden dizinin jenerik müziği “I’ll Be There for You- The Rembrandts” de unutulmayanlar arasındadır.

5. Peaky Blinders

Başrolünde Birmingham şehrinin mafya babası Thomas Shelby olduğu Peaky Blinders, 1919 'da İngiltere'de yaşayan bir mafya ailesini konu alıyor. IMDB puanı 8.8 olan dizi, müzikleriyle de seyircisini içine çekmeyi başarıyor. Ayrıca efsanevi jenerik müziği “Red Right Hand- Nick Cave & The Bad Seeds” ile unutulmaz diziler arasında yerini almış durumdadır. 

6. Black Mirror

Gelecekteki teknolojik cihazların boyut atladığı bir dönemi anlatan Black Mirror, bir bilimkurgu antoloji dizisidir. Size yeni bir bakış açısı kazandıran bu dizinin IMDB puanı 8.8'dir. Ayrıca Irma Thomas’ın seslendirdiği “Anyone Who Knows What Love Is” şarkısı akıllarda yer etmeye devam ediyor. 

7. The Crown

IMDB puanı 8.7 olan dizi Kraliçe II. Elizabet’in hayatını konu alıyor. İngiltere Kraliyet Ailesi ile ilgili bilinen ve bilinmeyen her şeye değinen dizinin jenerik müziği, Hans Zimmer imzalıdır.

8.  Supernatural 

15 sezon süren bu uzun soluklu fantastik dizi, doğaüstü olayları işliyor. Yıllardır görüşmeyen iki kardeşin, babalarının kaybolması sonucu tekrar bir araya gelmesi ve  iz sürmeye başlamasıyla dizi başlıyor. Dizinin jenerik müziği “Carry On My Wayward Son-Kansas” hala adından söz ettiriyor. Unutulmazlar arasına giren bu dizinin IMDB puanı 8.4'tür.

9. Sense8

Dünyanın farklı yerlerindeki sekiz yabancı bir anda telepati yoluyla iletişim kurmaya başlar. Oldukça farklı bir konuya sahip olan bu dizinin IMDB puanı 8.3. Ayrıca jenerik müziği de diziyi yaşamanıza neden oluyor.

10.  The Walking Dead

Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır. Fakat o komadayken bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombiler tarafından istila edilmiştir. Çizgi roman uyarlaması olan bu dizinin IMDB puanı 8.2.  Unutulmaz jeneriğinde ise Bear McCreary bestesi yer alıyor.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.