Öğrenci Kariyeri Banner

İlk Defa Bir ABD Üniversitesine Türk Rektör Atandı!

İlk Defa Bir ABD Üniversitesine Türk Rektör Atandı!

Prof. Dr. Ayşegül Timur, ABD'de rekötörlük yapacak ilk Türk ve ilk kadın olarak adını tarihe yazdırdı. 

İstanbul Üniversitesinde İşletme eğitimin ardından ABD'ye taşınan Prof. Dr. Timur, görev aldığı üniversitede ilklere imza attı. Ülkedeki Florida Gulf Coast Üniversitesinde rektörlük yapacak ilk Türk ve ilk kadın olacak Timur, ayrıca üniversitenin ilk kadın rektörü olma unvanını da elde etti.

1 Temmuz'da Resmen Göreve Başlayacak!

Yani, Florida Gulf Coast Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Ayşegül Timur hem ABD’de bir üniversitede rektörlük yapacak ilk Türk hem de üniversitenin ilk kadın rektörü oldu. Prof. Dr. Ayşegül Timur, Florida Gulf Coast Üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından 6'ya karşı 7 oyla üniversitenin yeni rektörü oldu.

Oylamanın ardından açıklamalarda bulunan Timur, "Bu büyük kuruma liderlik etmekten ne kadar onur duyduğumu söyleyecek söz yok. FGCU'nun gelecek dönem başkanı olarak görülmem benim için gerçekten bir başarı" ifadelerini kullandı.

Mütevelli heyeti başkanı Peter Sulick, "Dr. Timur zeki, çalışkan, kararlı ve kesinlikle oldukça çekici liderlik özelliklerine sahip. Çalışma ahlakı konusunda hiçbir soru işareti yok." diye konuştu. Timur, haziran ayında üniversite yönetim kurulundan onay almasının ardından 1 Temmuz'da resmen göreve başlayacak.

Prof. Dr. Ayşegül Timur FGCU'da Strateji ve Program İnovasyonu'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev alıyor. Bu görevinde, mikro kimlik doğrulama ve dijital rozetler girişimini başlatan Timur, üniversitesin ABD Ticaret Bakanlığı - Ekonomik Kalkınma İdaresi aracılığıyla 22,9 milyon dolarlık bir hibe almasına büyük katkı sağladı.

25 yıl önce Türkiye'den ABD'ye taşınan Timur, ABD'ye taşınmadan önce İstanbul Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans ve lisans eğitimlerini tamamladı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.