Öğrenci Kariyeri Banner

Japon Uzmandan Marmara Depremi Uyarısı!

Japon Uzmandan Marmara Depremi Uyarısı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara depremi hakkında uyarıda bulundu. Moriwaki, riskin yüksek olduğu bölgeler hakkında bilgi verdi.

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki yaptığı açıklamada: "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir" dedi.

Japon Deprem Uzmanı Marmara Deprem Hakkında Uyarıda Bulundu!

Türkiye 6 Şubat'ta yüzyılın en yıkıcı depremlerinden birini yaşadı. Bu büyük depremlerin ardından gözler yıllardır beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi. Uzmanların görüşlerine göre İstanbul'da yaşanabilecek 7 şiddetindeki olası büyük Marmara depremi Zeytinburnu, Avcılar, Büyükçekmece, Ataköy, Büyükçekmece gibi ilçelerde büyük yıkıma neden olacak.

Naci Görür ve Ahmet Ercan gibi deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalardan sonra CNN TÜRK televizyonuna konuşan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki: "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir. Riskin en yüksek olduğu bölgeler Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında da yumuşak zeminler var. Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları" dedi.

 Yoshinori Moriwaki, bu bölgelerin neden yüksek risk altında olduğunu da açıkladı: "99 depreminde de bunu gördük. buralarda sallantı çok oldu. Zemin yumuşak ise sıkıntı. Hatay kötü, neden? Zemin yumuşak olduğu için. Bu binalar yapışık ve hepsi 2000'den önce yapıldı. Bu binalarda çok hasar olacak" ifadelerini kullandı.

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları yıllardır devam ediyor. Ancak "tabut bina" olarak adlandırılan hasarlı binaların sayısı oldukça fazla. Bu konu hakkında konulan Japon deprem uzmanı da bir uyarıda bulundu: "Kentsel dönüşümü acilen yapmak lazım!"

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.